Algemeen nieuws december 02, 2013

Oprichting Intern. wereldorganisatie Baton Twirling een feit

E-mailadres

In het weekend van 23/24 november is er een bijeenkomst geweest van de twee wereld organisaties WBTF en NBTA in Italië. Wij zij blij dat wij kunnen melden dat de oprichting van een internationale wereld organisatie die het belang van de sport baton twirlen behartigd een feit is.

In dit weekend is de oprichting van deze organisatie door de beide organisaties WBTF en WFNBTA definitief afgerond en het bestuur van de nieuwe organisatie is samengesteld.
Wat in januari van dit jaar begon als een verkennend gesprek heeft geresulteerd tot deze organisatie. Ook is er al een naam gegeven aan deze organisatie maar hiervoor moeten er nog een aantal checks en registraties gebeuren.

Het is geweldig nieuws dat de eerste stappen voor een verdere samenwerking zijn gezet op wereld niveau en aan een ieder van ons de uitdaging om hier een verdere invulling aan te geven.

Het eerste internationale evenement van deze nieuwe organisatie zal zijn in 2015 aansluitend op de International Cup in Canada.

Een hele goede ontwikkelingen die heel belangrijk zal zijn voor de verdere ontwikkeling van onze sport.

 
Technische Commissie november 26, 2013

Level 1 en 2 alleen verplicht voor E.K. en W.K. deelnemers

E-mailadres

NBTA-NL-logoIn tegenstelling tot eerder bericht zal level 1 en 2 NIET verplicht worden gesteld voor deelname aan het N.K. 2016.

Na het docenten overleg en verschillende reacties uit het veld heeft de T.C. besloten om dit voorstel niet door te voeren. Belangrijkste reden is hier dat er nog te veel verenigingen zijn met ongediplomeerd kader waardoor het voor de verenigingen niet mogelijk is om dit met hun eigen docenten te realiseren.

De E.K. en W.K deelnemers zijn vanaf 2016 wel verplicht om in het bezit te zijn van level 1 en vanaf 2018 level 2. Omdat in Nederland level 1 en 2 gelijk staat aan de oude
fase 1, bieden we deze niet los aan. En zullen de E.K. en W.K. deelnemers vanaf 2016 in het bezit moeten zijn van level 1 en 2.

De T.C. is zich aan het beraden over hoe we de levels gaan aanbieden voor deze groep twirlers en hopen snel met een oplossing te komen.

De T.C. blijft wel van mening dat scholing van groot belang is voor de twirlers en zullen zich dus in de komende periode buigen over een goede oplossing.

TC NBTA

 
Algemeen nieuws november 25, 2013

Nieuw team voor de twirlequipe

E-mailadres

NBTA-NL-logoEr breekt een spannende tijd aan voor onze twirlers, want in december en januari wordt tijdens de selectiewedstrijden en het NK beslist wie er naar het EK Twirl 2014 gaat. Het EK wordt gehouden op 18, 19 en 20 april 2014 in Oostende in België. De twirlequipe verblijft in hotel Thermae Palace Oostende, op ongeveer 1½ km afstand van de sporthal Sleuyter Arena.
Vanaf 2014 gaan een nieuwe bondscoach en equipemanager de twirlequipe begeleiden. Als bondscoach is Natasja Schreuder aangetrokken, zij gaat samenwerken met Judith Hillebrand die als assistent bondscoach is benoemd. Beiden zijn op dit moment al actief betrokken bij de Twirl Academy, Natasja als docent en Judith als docent en aanspreekpunt.
Als equipemanager is Nadine Peters aangesteld, zij is al vaker op EK-reizen meegeweest als coach en klerk. Petra Janssen (equipemanager majorette) hebben we bereid gevonden Nadine de komende tijd in te werken. Petra zal ook mee gaan naar België als begeleider.
Het NBTA Bestuur wenst dit nieuwe team veel succes!

 
Actueel TwirlAcademy november 25, 2013

NBTA Top Twirl Plan 2014

E-mailadres

WNBTA Twirl Academy 2at houdt het NBTA Top Twirl Plan in?
Er zijn blokken van 5 technische trainingen van 6 uur die gegeven worden door toptwirlers en docenten uit binnen- en buitenland. Je krijgt opdrachten/trainingsonderdelen mee waaraan je in de weken na de training samen met je eigen docent kunt werken. Om de continuïteit te waarborgen adviseren wij deel te nemen aan alle 5 de trainingen, minimaal vereist is deelname aan 3 trainingen.

Hoe werkt het?
Het eerste blok trainingen in 2013 is al achter de rug. Je kunt je nu tot 17 januari 2014 inschrijven voor de eerste vijf trainingen die gegeven worden in het eerste halfjaar van 2014. De inschrijving staat op jouw naam en is niet overdraagbaar. Als je de training mist volgt geen teruggaaf van het inschrijfgeld.

Wat zijn de kosten?
De losse trainingen kosten € 45,- per dag. Betaling gaat via automatische incasso per les, einde van de maand, voorafgaande aan de ingeschreven les of met ideal bij aanmelding, betaling is dan voor alle lessen tegelijkertijd waarvoor ingeschreven wordt.

Wanneer zijn de trainingen?
De trainingen in de eerste helft van 2014 zijn op 2 februari, 9 maart, 13 april, 4 mei en 1 juni. De locatie is op dit moment nog niet bekend.

Hoe meld je je aan?
Aanmelden kan via de link op de NBTA-site onder Twirl Academy. Je vereniging heeft ook bericht gekregen dat je bent uitgenodigd want je docent is als toeschouwer uitgenodigd bij de trainingen. Overleg met je docent voordat je je aanmeldt! Aanmelden voior het Top Twirl Plan kan door hier te klikken

Heb je nog vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Actueel TwirlAcademy november 11, 2013

Kaderdag Zuid-Holland op 16 maart

E-mailadres

NBTA Twirl Academy 2Schrijf je nu in voor de Kaderdag in Katwijk te Zuid-Holland.

Op de kaderdagen geven we de docenten (gediplomeerd en ongediplomeerd) extra handvaten om weer op een hoger level te komen bij het lesgeven. Op deze dagen geven wij informatie over bepaalde onderwerpen en staan wij open om vragen te beantwoorden.

De kaderdag zuid-Holland zal georganiseerd worden op zondag 16 maart in Katwijk.
Onder leiding van de technische commissie zullen de volgende onderwerpen aanbod komen:

  • Workshop choreografie
  • Uitleg scoresheets
  • Uitleg levels

Zorg dat jij er bij bent! De kosten van deze dag bedraagt 50,- .
Na inschrijving ontvang je een bevestiging via het opgegeven mailadres. Inschrijven kan via de webshop van TwirlAcademy/DC-Dance

 


<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 10
FacebookTwitter

Twirl-Camp 2014 

 

top