Technische Commissie oktober 31, 2013

Reglementswijzigingen per 1 januari

E-mailadres

NBTA-NL-logoPer 1 januari a.s. worden een aantal reglementswijzigingen voor het NBTA reglement van kracht. Bij een aantal onderdelen wordt het aantal niveau's beperkt. In de juvenile klasse vervalt Intermediate, in de pre-teen klasse vervalt de Advance klasse bij de solo en duo onderdelen.

Ook bij de ensembles en de small en large teams wordt het aantel niveau's teruggebracht.

Op het onderdeel Accessorie bestaat per 2014 nog maar 1 niveau, evenals bij de onderdelen Parade corps en Exhibition Corps.

De benaming Rhythmic twirl verdwijnt weer. We gaan weer terug naar de naam "Dance twirl".

Met ingang van 2014 zullen de ensembles (3-5 personen) niet meer op naam geregistreerd worden. Dat houdt ook in dat er maximaal 1 reserve ingezet mag worden en dat een andere samenstelling binnen de min/max aantallen deel mag nemen aan een wedstrijd. Bestaat het ensemble bijv. uit 5 personen en is op de wedstrijddag 1 persoon verhinderd dan mag het ensemble toch deelnemen aan de wedstrijd.

Verder is in het nieuwe reglement een betere uitleg beschreven over het brengen van de saluut en is de omschrijving bij de kleding aangepast.
Ook is vastgelegd dat veelvuldig afmelden voor wedstrijden gevolgen kan hebben voor je plaatsing NK en heeft de TC haar visie over het onderdeel Accessorie beschreven. Bij dit onderdeel zal meer nadruk komen te liggen op de technische uitvoering van baton/dans combinaties!

Alle wijzigingen voor 2014 kun je hier vinden, tevens kun je ze downloaden als je hier klikt.

De reglementswijzigingen zullen worden besproken op het komende docentenoverleg op 8 november in Eemnes.

 

 

 
NBTA Europe oktober 29, 2013

Verslag NBTA-Europe Congres

E-mailadres

Op 20, 21 en 22 september jl. vond het NBTA Europe congres plaats in Lignano te Italië. De plek waar in 2015 ook het Wereldkampioenschap twirl en het Europees Kampioenschap majorette wordt gehouden.

Drie personen vanuit Nederland waren op dit congres aanwezig: voorzitter NBTA Nederland Ton Houtman, technische commissie NBTA Europe Rita Schrooten en technische commissie NBTA Nederland Dion Hoppenbrouwer.

Tijdens dit weekend werd er door 2 groepen vergaderd, 1 groep bestaande uit alle presidenten van de verschillende landen hield zich bezig met organisatie en de toekomst van NBTA Europe. De andere groep werkte aan alle technische zaken.

Tijdens het technische overleg werden de voorstellen die ieder land mag aandragen besproken, vervolgens vond er een stemming plaats per voorstel. Bij meerderheid van stemmen werd het voorstel aangenomen.

Hieronder vind je de aangenomen voorstellen:

Lees meer...
 
Algemeen nieuws oktober 24, 2013

Verslag NBTA congres 2013

E-mailadres

HNBTA-NL-logoet verslag van het NBTA Nederland Congres, gehouden op 24 september jl. in Eemnes is nu beschikbaar.
Het bestuur heeft tijdens het Congres het voornemen uitgesproken om in november a.s. een volgend Congres te organiseren.
Naar aanleiding van het Congres heeft het Algemeen Bestuur van de KNFM echter het bestuur van NBTA uitgenodigd voor nader overleg.
Besloten is eerst de resultaten van de gesprekken met de KNFM maar ook met de VNM af te wachten.
Afhankelijk van de uitkomsten van deze gesprekken zal bekeken worden of het zinvol en haalbaar is een volgend Congres al in november te organiseren.
Mochten er ontwikkelingen zijn dan zal hierover uiteraard gecommuniceerd worden.

Het verslag van het congres kan gedownload worden via deze link. De presentatie, die getoond is op het congres, kan per mail worden aangevraagd door NBTA leden ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

 
Technische Commissie oktober 18, 2013

EK Majorette 2013, een terugblik door de Bondscoach

E-mailadres

Een enerverend weekend in Lillehammer, Noorwegen met een Nederlandse equipe van 62 deelneemsters, solisten, duo's en groepen.
Over alle Nederlandse optredens kunnen we zeer tevreden zijn, iedereen heeft een prestatie neergezet naar eigen kunnen, de beste tot op dat moment. Natuurlijk bekijken we ook de optredens van de andere Europese landen, om het niveau te zien, maar zeker ook de ontwikkelingen binnen Europa.
Wat we hieruit concluderen is dat onze visie voor Exhibition Corps en Parade Corps zeker overeenkomt met wat Europa graag wil zien, dat blijkt ook wel uit de scores van 100% voor onze 2 deelnemende groepen in Exhibition Corps en 1 Parade Corps, allen groepen van Desiree uit Katwijk en 3x gouden plak. Een welgemeende felicitatie namens NBTA Nederland is dan ook zeker op zijn plaats.

De internationale visie voor Accessorie is aan het veranderen.
Creativiteit is heel belangrijk en dat hebben we zeker voldoende, de attributen van Nederland springen eruit in kwaliteit en originaliteit. We gebruiken ze en betrekken deze in de routine wat heel belangrijk is, ook in de internationale visie.
Baton is een belangrijk(er) aspect/attribuut geworden en zeker ook de technische uitvoering ervan. Op dit onderdeel moeten we zorgen bij te blijven, we hebben het nu ook al, kijk naar het prachtige optreden van onze nieuwe Europese kampioene in de junioren klasse solisten, Jamila Robbeson, zowel inhoud als technische uitvoering van baton, attributen en body waren goed en de routine opbouw klopte, alles was dus in balans.
Dit wil niet zeggen dat de andere optredens niet goed waren, zeker niet, zoals eerder gezegd heeft iedereen een maximale prestatie neergezet. Zeker het vermelden waard: onze jongste deelneemsters van Oranje uit Bolsward, stralende heksen die heel hard gewerkt hebben om dit optreden neer te zetten, wat ook felicitaties verdient!
Alle duo's in de top 6, solisten met goede uitslagen (zie hiervoor onze website onder "uitslag EK"), we doen het goed in Europa, maar natuurlijk willen we als Nederland meer dan goed presteren, we willen winnen. Vandaar hebben we vanuit de TC een visie gemaakt voor Accessorie, wat wij graag willen zien en gekeken naar wat in Europa scoort (en als het goed is in Nederland ook).
Nog even terugkijkend wil ik alle deelnemers feliciteren met hun inzet, harde werken, creëren van een geweldige sfeer en natuurlijk hun prestatie. Het was een top weekend en een fijne voorbereiding. Bedankt alle eigen coaches voor de samenwerking.
Laten we nog nagenieten en dan op naar een volgend EK, met onze "nieuwe" visie(zie onderstaand) maar met eenzelfde plezier in de sport.
De Bondscoach Majoretten
Marij Voets

Visie Accessorie
Accessorie is een choreografie op eigen gekozen muziek, gebruik makend van baton en attributen in sfeer/thema van de muziek.
Hoofdzaak is dans/baton combinaties met goede technische uitvoering. Ter ondersteuning van de routine, verduidelijking van thema, worden attributen gebruikt. Aantal attributen is onbeperkt, het minimum aantal is 2 + baton.
De omvang van het attribuut is niet belangrijk, wel de doeltreffendheid en het gebruik ervan. Een attribuut is geen baton en dient niet als zodanig gebruikt te worden. Ook is het niet verplicht om met een attribuut en baton gelijktijdig te werken, dit kan wel, als het een toegevoegde waarde heeft voor de routine.
Een decor waarachter deelnemers kunnen staan/verkleden/spullen opgeborgen worden is niet wenselijk, de moeilijkheidsgraad van een routine is juist de overgang vinden in wisselingen en verplaatsen. Als je dit achter een doek doet haal je de moeilijkheidsgraad weg en de variatie in wisselingen.
Creativiteit wordt gewaardeerd, maar mag niet ten koste gaan van baton technieken, deze zijn net zo belangrijk.
Technische Commissie NBTA Nederland
Oktober 2013

 
NBTA Wedstrijden oktober 06, 2013

Nederland behaalt 4 Goud, 1 Zilver, 3 Brons op EK Majorette

E-mailadres

De Nederlandse equipe vliegt morgen vanuit Noorwegen weer naar huis met 4 gouden, 1 zilveren en 3 bropnzen medailles in hun bagage. De gouden medailles waren voor Jamilla Robbeson, Europees kampioen in de Solo Accessorie Junior klasse en de drie groepen van Desiree Katwijk die Europees kampioen werden in Exhibition Corps Junior en Senior en Parade Corps Senior.

Een zilveren medaille was er voor Mara op het Veld in de Solo Accessorie Preteen klasse. De bronzen medailles gingen naar Liliane Roosendaal in Solo Accessorie Senior, het duo Melody-Ann Jagersma & Laurien Jousma in Accessorie Senior en de groep van St Ceacilia Zijtaart in Accessorie Corps Senior.

Onze felicitaties voor alle deelnemers met de behaalde resultaten!!!  Geniet van jullie resultaten die je hebt behaald op dit Europse Kampioenschap.

 

 


<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 10
FacebookTwitter

Twirl-Camp 2014 

 

top