Actueel TwirlAcademy juni 11, 2014

Geslaagden Basisopleiding levels Friesland

E-mailadres

NBTA Twirl Academy 2Examen Basisopleiding Levels Friesland, Kollum

Ook in Friesland was er op 7 juni 2014 het examen van de Basisopleiding Levels.
Hier werd niet alleen examen gedaan voor level 1 en 2 maar er waren ook kandidaten voor level 3.
Het was te zien dat er hard gewerkt is aan de basistechnieken van dans en baton. En dat resulteerde in een succesvol examen waarin alle kandidaten hun diploma behaalde.

 

 

De volgende deelnemers hebben hun diploma behaald:

Level 1/2 Friesland level 1-2 2Friesland level 1-2 1

 • Fiona Dorenbos
 • Emmaly Bakker
 • Marije Kooistra
 • Melissa Nieisng
 • Rianne Visser
 • Nancy Dootjes
 • Ilse Albers
 • Eilina Sonnema
 • Rianne van Wieren
 • Esmee Nauta
 • Joke v/d Meer
 • Geertje v/d MeerFriesland level 3 1Friesland level 3 2

Level 3

 • Fiona Dorenbos
 • Emmaly Bakker
 • Marije Kok

 

GEFELICITEERD DAMES!

 

 
Actueel TwirlAcademy juni 11, 2014

Geslaagden Basisopleiding levels Gelderland

E-mailadres

NBTA Twirl Academy 2
Examen Basisopleiding Levels Gelderland, Ede

7 juni 2014 was het dan eindelijk zover, het eerste examen voor de basisopleiding levels.
Na verschillende trainingen, waar de basis van batontechnieken en dans werd gegeven begonnen de dames vol spanning aan het examen.
Onder leiding van de twirldocent Jenny Hoppenbrouwer en examinator Judith Hillebrand hebben de deelnemers laten zien wat ze in huis hebben.
En met succes....

De volgende deelnemers hebben hun diploma behaald:


Level 1

 • Femke Trouw

 Level 1 en 2 level 1-2 2level 1-2 1

 • Manon Gorter
 • Jolienna van Ark
 • Wendy van de Steeg
 • Jolinde Berendsen
 • Lisa Heebink
 • Aline Lagerweij
 • Kim Stroosma
 • Sabine Frerix

 

GEFELICITEERD DAMES!

 
Algemeen nieuws mei 20, 2014

Overweldigend succes voor Nederlandse Twirl Equipe! Terugblik Bondscoach

E-mailadres

EK2014Oostende

Na de Nederlandse Kampioenschappen is de equipe de weg naar het Europees Kampioenschap ingeslagen. Een nieuwe opzet van de bondstrainingen zorgden voor een intensievere trainingsmethode waar veel coaches over te spreken waren. De coaches verleenden dan ook met grote getalen hun medewerking tijdens de trainingen. Ook de docenten, Judith, Marion, Marij en Irina, die deze dagen hebben lesgegeven, hebben de equipe veel werktips kunnen meegeven en een andere invalshoek gegeven die de coaches meenemen het werkveld in. De juryleden hebben tijdens de verplichte wedstrijden de equipe feedback meegegeven. De nieuwe manier van analyseren door mij en Judith heeft veel tijd gekost, dit deden wij graag omdat we zagen dat de coaches er mee aan de slag gingen. Graag wil ik iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage en de open samenwerking!

Het afgelopen Paasweekend stond in het teken van twirlen! Het Europees Kampioenschap vond dit jaar plaats in de mooie stad Oostende. Na een korte busreis kwam de Nederlandse Equipe aan op hun bestemming.

Na de eerste dag was het duidelijk dat Nederland nog steeds boven Europa uitsteekt als het gaat om de choreografie van de dance twirls. Onze visie op het onderdeel dance twirl zorgt nog steeds voor mooie goed uitgedachte routines.

Ook op alle verplichte onderdelen konden we ons dit weekend goed staande houden. Vele Nederlandse twirlers bereikten de finales. Vooral in de juvenile klasse was het verschil tussen de Nederlandse twirlers en de twirlers uit de andere landen goed te zien. Met trots kan ik zeggen dat we een goede jeugd hebben! Nu is het aan ons de taak om er voor te zorgen dat we de techniek niet loslaten zodat deze jeugdige sporters technisch goed kunnen doorgroeien naar hogere leeftijdscategorieën.

Wat mij opviel was de terugloop in niveau van een groot aantal Europese landen. Italië maakt nog steeds een goede ontwikkeling door en houdt dit al een aantal jaar vol. NBTA Nederland heeft een goede stap gemaakt door de Twirlacademy op te starten zodat ook Nederland aan de techniek blijft werken van zowel baton als dans. Dat laatste is vaak een ondergeschoven kindje maar ook voor de verplichte onderdelen is een juiste basishouding van groot belang.

Lees meer...
 
mei 17, 2014

NBTA en KNMO gaan samen verder

E-mailadres

In overleg met de kerngroep NBTA heeft het algemeen bestuur van de KNMO overeenstemming bereikt om in het belang van haar verenigingen samen verder te gaan.
De NBTA zal in haar huidige vorm als autonome kerngroep binnen de doelgroep Majorette/Twirling gaan opereren. Daarmee wordt het mogelijk dat NBTA haar activiteiten kan voortzetten zoals te doen gebruikelijk en haar doelstellingen en het reeds ingezette beleid verder kan ontwikkelen.

De komende periode wordt gebruikt voor nadere afstemming tussen de beide kerngroepen NBTA en Majorette binnen de doelgroep MT: Majorette & Twirling. Uitgangspunt is dat beide kerngroepen hun eigen achterban blijven bedienen. Waarmee de verenigingen een keuze hebben.

Wij zien dit proces met veel vertrouwen tegemoet. De doelgroep Majorette/Twirling zal worden geleid door een onafhankelijk voorzitter die daarbij nauw samenwerkt met de beide kernteams. Door samen te werken waar het kan is het mogelijk maximale synergie te bereiken binnen de sector met respect voor elkaar’s tradities en achtergronden.

Namens de KNMO Namens de doelgroep Majorette/Twirling
Bart van Meijl, Voorzitter DB KNMO -  Ton Houtman, Voorzitter Kerngroep NBTA

 
Info wedstrijden mei 16, 2014

Inschrijving wedstrijden najaar

E-mailadres

NBTA-NL-logoOp donderdag 22 mei a.s. start de inschrijving voor de eerste wedstrijden in het najaar. Vanaf precies 19:00 uur kan worden in geschreven voor de wedstrijden in het weekend van 6 en 7 sept. I.v.m. de beschikbaarheid van juryleden zullen al deze wedstrijden op 2 lanes gehouden worden.

Vanaf 19:10 uur kan worden ingeschreven voor de wedstrijden in het weekend van 13 en 14 september. De wedstrijden in Hoogvliet, Alblasserdam en Klundert zullen in principe op 3 lanes plaatsvinden. De wedstrijd op 13 sept in Nijkerk is een verplichte wedstrijd voor de majorette-equipe. Hierdoor zal voor deze wedstrijd dan ook maar beperkt ingeschreven kunnen worden!

Zo spoedig mogelijk zal bekend gemaakt worden wanneer de inschrijving voor de overige wedstrijden in het najaar start. De data van de start van de inschrijving staan ook vermeld in de wedstrijdagenda 2014.

Vanaf heden kunnen de inschijvingen klaar gezet worden in het online inschrijfsysteem voor de wedstrijden in bovengenoemde weekenden.

 

 

 

 


<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 10
FacebookTwitter
top