Over NBTA

Nederland succesvol op WK in Lillehammer

04 april 2018

 

De Nederlandse twirlequipe keerde afgelopen maandag terug met één wereldtitel, vier bronzen medailles en een flink aantal plekken in de top-10. 

 

De wereldtitel was er voor het pompon-team. De 55 leden van het team brachten met hun routine een boodschap van hoop in een tijd die wordt overschaduwd door terrorisme. De show werd door de jury met het hoogste puntenaantal gewaardeerd en kon rekenen op complimenten van de andere deelnemende landen.

 

Bronzen medailles waren er voor het large team, het junioren twirlteam, het senioren danceteam én Sabine Mouthaan, die op het onderdeel rhytmic twirl een Amerikaanse wist te verslaan. Een ongekende prestatie, vooral ook omdat Sabine in haar klasse de jongste senior was. Ook junior Jilena Baggerman (twee vierde plekken op de onderdelen strutting en 2-baton) en pre-teen’er Danique Visker (vierde met 2-baton), junior Demi van Moerkerk (zesde op het onderdeel strutting) en senior Lindsey Driessen (zes met 1-baton) deden het heel erg goed. 

 

Het begeleidingsteam van de Nederlandse twirlequipe kijkt tevreden terug op het WK in het Noorse Lillehammer, dat van 29 maart tot en met 1 april plaatsvond. ,,In een goede sfeer hebben we met zijn allen een geweldige prestatie neergezet. Alle deelnemers, maar ook coaches, ouders en begeleiders kunnen trots zijn op wat wij als Nederland hebben laten zien’’, stelt bondscoach Sabina Hoogendijk. ,,We hebben niet alleen het podium behaald en een wereldtitel gepakt, ook eindigden veel deelnemers in de top-tien. Hopelijk zijn deze uitslagen een mooie stimulans om ook het komende jaar weer hard te werken.’’

 

Volgend jaar vindt het EK plaats in Italië. De locatie staat echter nog niet vast.