Over NBTA

Invloed van technische uitvoering op score

01 september 2021

Invloed van technische uitvoering op score

  • Zorg ervoor dat alles wat op de wedstrijdvloer wordt uitgevoerd technisch correct is. Een correct technische uitvoering is altijd het uitgangspunt geweest en hierop werd altijd al goed gelet door onze juryleden. Toch zijn hierover Internationaal en Nationaal verstevigde afspraken gemaakt en zal het scoren van deelnemers nog kritischer zijn wanneer het aankomt op een technische uitvoering van baton en body.
  • Let erop dat een technisch correcte uitvoering zwaarder weegt dan een complexere of gevarieerdere uitvoering.
  • Laat in routines geen elementen zien die technisch niet beheerst worden. Hiervoor zal geen credit gegeven worden en in de meeste gevallen zal het de score zelfs drukken.
  • Ga bij teams en groepen uit van het niveau dat alle deelnemers beheersen. Wanneer de voorste rij een drie spin draait en de achterste rij een twee spin, zal het algehele niveau een twee spin zijn en ook als dusdanig beoordeeld worden. Natuurlijk zijn individuele tricks toegestaan als onderdeel van de choreografie en / of als effect en dan ook als dusdanig beoordeeld worden.
  • Bouw routines op-, en werk altijd vanuit een correcte technische basis
     

Ter verduidelijking; een drop hoeft niet altijd een technisch mankement te betekenen. Er wordt credit gegeven voor complexiteit en variatie, echter alleen wanneer de basis correct is

Check regelmatig je routines aan de hand van de reglementen met speciale aandacht voor routinetijden, acrobatiek, restricties en tape op de baton.
De reglementen kunnen hier worden gevonden: https://www.nbta.nl/downloads/wedstrijd-reglement
De scoresheets hier: https://www.nbta.nl/downloads/scoresheets
Extra informatie omtrent drie baton, de Artistic onderdelen en de ‘nieuwe’ showtwirl onderdelen kan hier gevonden worden: https://www.nbta.nl/downloads/wedstrijd-onderdelen

Voor alle technische vragen, opmerkingen of klachten: nbtatc@hotmail.com