Over NBTA

Dick Ligt

14 januari 2018

Na 45 jaar zich te hebben ingespannen voor CBSD en NBTA hebben we op zondag 14 januari 2018 afscheid genomen van Dick Ligt en zijn vrouw Hanneke.
Dick is als jong bestuurslid begonnen bij muziekvereniging DAP Apeldoorn, waarna hij al snel als penningmeester aan de slag is gegaan bij de CBSD. Hij heeft ook nog enige tijd het secretariaat daarbij vervuld.

Na oriënterende gesprekken in 2010 en 2011 met Ria van der Drift (KNMFM/NBTA)over het samengaan van CBSD en KNFM/NBTA werd het doel per 1 januari 2012 bereikt en was de nieuwe NBTA een feit. Zowel door Ria als door Dick is baanbrekend werk verzet. Na het samengaan is Dick vele werkzaamheden blijven uitvoeren zoals het beheren van het wedstrijdinschrijfsysteem, alle uitslagen ieder weekend op de site plaatsen, beantwoorden van vele mailen en het bijhouden van de penningen, indelen van de wedstrijdagenda en alles wat daarbij komt kijken. Kortom teveel om allemaal te benoemen en er zijn dan ook nog veel werkzaamheden die door Dick verricht zijn maar niet in bovengenoemd rijtje staan.

De vrouw van Dick, Hanneke, heeft Dick in alles gesteund en bijgestaan door de boekhouding bij te houden.
Dick is niet alleen bij de NBTA opgenomen in de Eregalerij maar heeft uit handen van Bart van Meijl, voorzitter van de KNMO, het erelidmaatschap van de KNMO mogen ontvangen.