Over NBTA

Bondscoach EK Twirl 2021 gezocht!

28 juni 2020

Voor het Europees Kampioenschap baton twirling 2021 en de aanloop daar naar toe zoekt NBTA Nederland een bondscoach baton twirling. Als bondscoach draag je de technische verantwoordelijkheid over de equipe vanaf de selectie van de equipe tot en met het Europees Kampioenschap zelf.

De intentie is om hierna de samenwerking, na gebleken tevredenheid, voort te zetten in de toekomst richting overige kampioenschappen. (Uitzondering hierop is het WK in augustus 2021, dit wordt nog verzorgd door de huidige bondscoach).

In samenwerking met de equipemanager en technische commissie van NBTA ga je de invulling van het traject richting een kampioenschap invullen. Normaal gesproken start dit traject na het Nederlands Kampioenschap baton twirling. Je zorgt er in samenspraak met technische commissie en equipemanager voor dat het voorstel voor het traject uiterlijk op 1 oktober is ingediend bij het bestuur. In januari 2021 zal er geen Nederlands kampioenschap gehouden worden, maar is de intentie een selectiewedstrijd te organiseren om de equipe samen te stellen.

We zijn op zoek naar iemand die staat te popelen om het maximale uit de Nationale equipe te halen en ideeën heeft hoe dit het beste bereikt kan worden. Je hebt vanzelfsprekend passie voor baton twirling en waardeert de waarden en tradities van NBTA. Hierbij is het van belang dat je over de nodige technische kennis beschikt en ervaring hebt in het opstellen van lesplannen en het lesgeven zelf aan (top) twirlers. Tevens niet onbelangrijk vinden we het van groot belang dat je vriendelijk, enthousiast en toch assertief bent. Herken jij jezelf hierin? Lees snel verder wat er verwacht wordt van een bondscoach baton twirling….

Wat zijn de taken van een bondscoach?
- Schema maken voor de bondstraining inclusief het vaststellen van wedstrijden/bondsdagen. (inhoudelijk – oefeningen/doel van de training)
- Aanwezigheid tijdens het NK baton twirling en alle bondstrainingen en verplichte wedstrijden alsmede het kampioenschap zelf
- Het opstellen, uitvoeren en aanpassen van een plan van aanpak en lesschema in samenspraak met technische commissie inclusief het opstellen en bewaken van de begroting
- Terugkoppeling/overleg van technische aard met vaste contactpersoon binnen de technische commissie
- Het informeren, motiveren en begeleiden en controleren van de deelnemers en hun coaches
- Overleg omtrent communicatie met technische commissie en equipemanger en beantwoorden van vragen
- Het zorgdragen voor een preventief anti blessurebeleid
- In samenspraak met technische commissie en bestuur sancties opleggen indien afspraken niet worden nageleefd door equipeleden
- Invullen van de coach/begeleiders meetings in het voortraject en tijdens het kampioenschap
- Schema maken en begeleiden van de muziektest tijdens het kampioenschap
- Zorgdragen voor een sportieve sfeer
- Maken van een evaluatie

Wat vragen wij van een bondscoach?
- Leidinggevende ervaring
- Snel kunnen schakelen in verschillende situaties
- Verantwoordelijkheid
- Probleemoplossend vermogen
- Communicatief vaardig
- Ervaring met lesgeven aan toptwirlers
- Bij voorkeur geen directe betrokkenheid en/of belangen bij equipe deelnemers
- Bij voorkeur eerder mee geweest op een NBTA reis
- Bekend zijn met de internationale regels

Wat biedt NBTA Nederland de bondscoach
- Werken met de beste twirlers van NBTA Nederland
- Veel verantwoordelijkheid
- Internationale ervaring
- Een fijne samenwerking
- Een financiële vergoeding voor het traject (voor reis en verblijf naar en bij het Kampioenschap zorgt NBTA Nederland)

Enthousiast geworden? Solliciteer dan snel naar deze functie. Dit kan door een mail te sturen naar de technische commissie via nbtatc@hotmail.com 

Stuur je CV met motivatie vóór 31 juli 2020 in. Mocht je vragen hebben, deze kan je aan de technische commissie stellen via bovenstaand mailadres.

NBTA Nederland