Over NBTA

Toelichting aanvulling deelname- reserveplaatsen voor EK twirling 2023

04 november 2022

Gezien het feit dat niet alle categorieën, die in aanmerkingen komen voor afvaardiging naar het EK baton twirling 2023, voldoende deelnemers bevatten (tenminste vier bij solo onderdelen en twee bij duo’s) is er besloten om deelnemers in de categorie hieronder en de niet geplaatsen in de categorie van afvaardiging kans te laten maken op de resterende deelname en/of reserveplaatsen. Alle deelnemers komen altijd in hun eigen categorie uit (m.u.v. het onderdeel drie baton zoals reglementair bepaald). Hoe gaat de selectie voor het EK dan in zijn werk? Hieronder een voorbeeld:

In de categorie super x strutting adult advance zijn twee deelnemers geplaatst voor het NK. Deze twee deelnemers zullen 1 ronde deelnemen om te bepalen wie adult advance kampioen zal worden. Bij het tonen van vormbehoud zullen beide deelnemers zich kwalificeren voor het EK. De resterende deelname en reserveplaats kunnen worden ingevuld door de resterende deelnemers uit de advance klasse de zich niet in deze categorie hebben geplaatst en de deelnemers die zich hebben geplaatst in de adult intermediate klasse. Voor de selectie voor het EK zullen de niet geplaatste advance deelnemers de kans krijgen de competitie voor de resterende EK plaatsen aan te gaan met de geplaatste deelnemers uit de intermediate klasse. LET OP: de niet geplaatste deelnemers uit de advance klasse nemen alleen deel aan de selectie voor het EK. De geplaatste deelnemers in de intermediate klasse strijden met elkaar om de podiumplaatsen voor het intermediate kampioenschap. Omdat het aantal deelnemers in de intermediate klasse samen met de aangevulde advance klasse hoger is dan het aantal beschikbare plaatsen voor afvaardiging voor het EK zal deze selectie geschieden over drie ronden. Het bepalen van de intermediate kampioen zal ook pas geschieden na de finale (derde) ronde.

Deelnemers die de kans krijgen te strijden voor de resterende deelname of reserveplaatsen zijn niet automatisch gegarandeerd van toevoeging aan de EK equipe. Het juryteam zal in de laatste ronde bepalen of deelnemers klaar zijn voor deelname aan een dergelijk kampioenschap. De reden dat dit in de laatste ronde wordt bepaald is gedaan om een ieder zo lang mogelijk de kans te geven zich van de beste kant te tonen.

Door deze werkwijze kan het voorkomen dat een categorie nu meer selectieronden zal kennen dan gewoonlijk in deze categorie. Omdat het hier om selectie voor het EK gaat, worden deze categorieën ook als zodanig behandeld.

Alle deelnemers die dit betreft hebben via hun eigen vereniging bericht hierover ontvangen. Indien er vragen zijn, kunnen deze gericht worden aan de technische commissie via nbtatc@hotmail.com