Twirl Academy

De vaste docenten van het jeugdplan 2022 zijn: Bernice Vergunst, Patrick Noortheim en Sabina Hoogendijk.
Samen met de TC gaan ze met de deelnemers aan de slag tijdens de geplande lessen. 

Hieronder stellen zich aan jullie voor en vertellen ze ook hun belangrijk het jeugdplan is.
 

Bernice:

Hoi , ik ben Bernice, 44 jaar , getrouwd en mama van Finn , 9 jaar . Naast mijn 32 –urige baan ben ik gemiddeld  circa 12 uur  bezig in de week voor onze club The Rainbows. Dit is echt mijn passie , ik hou enorm  van twirlen en als klein meisje keek ik altijd al zo vol bewondering naar vooral de Japanse twirlers (en dat doe ik nog steeds )De combinatie van dans, baton en alle oneindige creativiteit blijft mij altijd aanspreken .
In de de twirlwereld heb ik alles zelf intens meegemaakt , van zelf twirlen op EK ’s en WK’s tot aan mijn droom om Nederland internationaal te vertegenwoordigen als coach van een eigen team en solisten . In 2006 zelf gestopt als twirler en vanaf dat moment alles gegeven om sporters en medecoaches te begeleiden bij The Rainbows. Dit heeft geleid tot vele deelnames bij internationale kampioenschappen met als hoogtepunt het WK in 2015 , waar we 2e werden met ons twirlteam en largeteam . Met smart wachten we nu op onze deelname op het WK in Nederland, wat nu in juli 2022 gepland staat.

Vooral het intensieve stuk coaching en samenwerking met de sporters geeft mij de energie en voldoening , zeker als je samen op weg bent naar een doel . Maar ook de teleurstellingen het hoofd bieden en hier op een goede manier mee om te gaan is een stukje leerles die je ook in je “ dagelijkse leven” zo goed kan gebruiken .

Ik heb enorm veel zin om sporters en coaches bij het Jeugdplan te gaan begeleiden. De twirlers in Nederland weer dat stukje goede  basis meegeven is zo belangrijk voor de toekomst . Vaak wordt het wel gezien als belangrijk , maar worden er toch stappen overgeslagen . Ik zie dat dit vaak gebeurt omdat men bang is dat de twirler anders niet het gewenste niveau laat zien. Of dat de kennis simpelweg ontbreekt om een stapje terug te doen .

Wij willen met het Jeugdplan team echt de tijd nemen om de basis goed aan te leren en van hieruit stapjes erbij te doen . Ook willen we mede-coaches hierbij helpen,  zodat we het echt SAMEN doen. De twirlers kunnen elkaar motiveren en dat is zo belangrijk, mede omdat er heel veel talentjes “ alleen” voor staan en ik ben er juist van overtuigd dat het met elkaar twirlen juist zo tof is en motiverend werkt!

Ik hou van hard werkende mensen en ben ervan overtuigd dat dit nodig is om de TOP te bereiken. Maar naast hard werken,  vind ik het minstens zo belangrijk om veel plezier te hebben . Als deze hand in hand gaan en in balans zijn , is het doel in zicht !

Wil jij ook les van gepassioneerde mensen met kennis en ervaring ? Ik hoop jullie te mogen verwelkomen op het Jeugdplan !! Dan gaan we er SAMEN tegenaan !

Groetjes

Bernice Vergunst

 

Patrick:

 

Beste sporters en ouders,

Mag ik mezelf even voorstellen,…..Mijn naam is Patrick Noortheim en ik ben sinds 1984 actief in de twirl- en majorette wereld. Eerst als sporter, later als coach, jurylid en Technisch lid nationaal en internationaal. Op het moment geef ik met heel veel plezier les. Baton Twirlen is mijn passie net als lesgeven hierin. Het leuke aan twirlen is dat ik hierdoor over de hele wereld ben geweest om te trainen, te jureren, te trainen met mij sporters, wedstrijden te bezoeken en les te geven. Landen waar ik onder andere ben geweest zijn Italië, Engeland, Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Sweden, Amerika, Canada, Japan, Zwitserland en ga zo maar door. Voor de Corona periode gaf ik 15x in het jaar les in het buitenland, hierdoor kom ik veel in aanraking met heel verschillende sporters en coaches op verschillend niveau, daardoor leer je zelf als docent ook weer super veel. Ik heb voor mijn twirl periode ook veel muziek gespeeld (7 verschillende instrumenten) en via mijn belangrijkste coach (ik heb er meerdere gehad) Marie van Ekeren heb ik ook kennisgemaakt met dans. Zij adviseerde mij om danslessen te volgen om beter te worden in mijn lichaam. Dit heb ik ook met heel veel plezier gedaan. Ik ben een coach die altijd opzoek is naar meer, meer ontwikkeling in de sporter maar ook in mezelf. Hierdoor heb ik heel veel verschillende cursussen en opleidingen gevolgd over de hele wereld. Het laatste wat ik heb gedaan is gecertificeerd coach worden in Acrobatic Arts. Met al deze kennis probeer ik elke sporter die ik voor me krijg te helpen, beter te maken, zelfvertrouwen te geven en te ontwikkelen. Elk persoon is anders en elk persoon heeft zijn of haar eigen ontwikkeling. Ik probeer altijd het maximale uit de sporter te halen, ze te motiveren om net even dat stapje meer te maken.

Nu ben ik gevraagd door NBTA Nederland om les te geven met het nieuwe jeugdplan, samen met twee andere kanjers van docenten namelijk Bernice en Sabine, waar ik heel veel respect voor heb. Dit vind ik een superleuke uitdaging en het lijkt me geweldig om de nieuwe generatie te helpen het beste uit zich zelf te halen. Voor mij maakt het nooit uit waar je staat in je ontwikkeling als sporter, als je maar wilt. Samen kunnen we dan opzoek naar je kracht, je passie en je talent. Wil je verder komen in de sport dan kan dit alleen door je baton te pakken, de zaal in te gaan en met heel veel plezier heel hard te gaan trainen. Goed luisteren naar je docent hoort daar natuurlijk ook bij. Er zijn heel veel sporters die veel op trainingen aanwezig zijn maar helaas niet goed trainen waardoor ze onbewust niet echt verder komen. Nu hoop ik dat jij het ook leuk vindt om samen met ons dit avontuur aan te gaan. Wij hopen samen met je coach zodat die je ook kan helpen tussen de lessen van het jeugdplan door. Lijkt dit je wat, geef je dan snel op!

Wie weet word jij wel, de nieuwe stralende-twirl-ster van Nederland.

Met vriendelijke groet,

Patrick Noortheim

 

 

Sabina:

Mijn naam is Sabina Hoogendijk, vanaf ik het mij kan herinneren ben ik al met bewegen bezig waarbij ik artistieke sporten het allerleukste vind!

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Johan Cruijff University waar ik commerciële Sportmarketing en -management studeerde. Als afstudeerscriptie boog ik mij over een businessplan voor de Nederlandse Baton Twirling Association (NBTA), die op termijn erkenning nastreeft als officiële NOC*NSF sport.
Voor mijn studie aan de Johan Cruijff University heb ik op de Rotterdamse Dansacademie gezeten in Rotterdam waaronder de opleiding HAVO voor muziek en dans. Daarnaast heb ik vele scholingen gevolgd in de danswereld.

Ik heb 3 jaar gewerkt op het Johan Cruijff College als topsportcoördinator. Hier heb ik veel te maken gehad met sporters en coaches en het combineren van studie en topsport. Door mijn jarenlange topsport carrière heb ik mezelf goed kunnen verplaatsen in de topsporters.

Tevens ben ik werkzaam geweest op de MBO opleiding Dans van het ROC in Utrecht. En mocht ik voor de Twirlsport 4 jaar lang bondscoach zijn van 2015 t/m 2018.

Als sporter heb ik een aantal jaar op het hoogste niveau geturnd en heb ik gedurende 5 jaar deel uitgemaakt van de nationale selectie Ritmische Sport Gymnastiek van de KNGU. Met Ritmische Sport Gymnastiek heb ik deelgenomen aan EK’s en WK’s met als hoogtepunt de Jeugd Olympische Spelen in Rusland.
Vanaf mijn derde doe ik al aan Twirlen. Ik ben meerdere malen Europees Kampioen geworden vanaf de preteen tot en met de seniorenklasse zowel in teamverband als solistisch. Mijn eerste WK was in 1990 in Amsterdam. Ik kan mij dat nog zo goed herinneren, alle internationale contacten, de grote van de zaal, zoveel mensen en al dat applaus! Het was een fantastische ervaring op jonge leeftijd. In de preteenklasse ben ik wereldkampioen geworden op het onderdeel dancetwirl, met het team The kopergirls heb ik geweldige momenten mogen beleven, (Europees en wereldkampioen mogen worden) geweldige coaches gehad en vrienden gemaakt voor het leven!  

Vandaag de dag haal ik zoveel plezier uit het lesgeven en jureren. Het lijkt mij fantastisch om met jullie aan de slag te gaan en al mijn ervaringen met jullie te delen op welk vlak dan ook! Stel zoveel mogelijk vragen of het nu gaat over de sport, technieken ervan, combinatie met school/vrienden ect ik en samen met de andere docenten hoop jullie een stukje verder te kunnen helpen met jullie doelen!