TA voor Twirlers

Voor twirlers

Workshops

Tijdens de workshop worden diverse onderdelen behandeld. Bij baton komen rolls, tricks en contactmateriaal voorbij alsmede danstricks en combinaties van alle onderdelen. Hierbij wordt bij elk onderdeel aandacht geschonken aan de basis van de baton. Bij dans moet je niet alleen aan passen denken, maar zeker ook aan correcte houding en bodytechnieken. Ook worden verschillende dansstijlen aangeboden met daarin ook weer de basis elementen. Denk onder andere aan jazz en modern. Verder wordt ook aandacht besteed aan de combinatie tussen baton en body. Alles met persoonlijke aandacht.

Voor het eerst binnen de Twirl Academy is er voor de jonge twirlers in de leeftijd tussen 6 en 13 jaar een speciale dag gepland. Op een leuke en speelse manier wordt er met hen aan de slag gegaan waarbij ze de baton met dans leren te combineren. Ook voor de coaches van de jonge twirlers een leerzame ervaring om vanaf de zijlijn mee te kijken.

Internationaal level 1

Om op EK’s/WK’s Twirl en EK’s Majorette te mogen deelnemen als solist of duo is het behalen van het internationale level 1 verplicht. Het internationale level 1 bestaat uit diverse vaste combinaties voor body en baton welke gedurende de lessen worden aangeleerd.

Het internationale level wordt in een aantal lesdagen geheel aangeleerd waarna een examen volgt. Na het behalen van het examen ontvang je een diploma. Ook niet-EK-deelnemers zijn uiteraard van harte welkom om zich op te geven. Het advies is om 3 lessen te volgen voordat er examen gedaan kan worden. Er wordt diep ingegaan op de losse elementen zodat de techniek goed wordt aangeleerd. Hierdoor zijn er gemiddeld 2 lessen nodig om alle combinaties aan te leren en blijft er 1 les over om alles te herhalen. Hier wordt veel persoonlijke aandacht gegeven en de docenten van de sporters worden betrokken zodat het voor hen ook een leermoment kan zijn.

Nationale levels

Vanuit het land bleek toch veel interesse te zijn voor het volgen van de nationale levels baton en body. Om te werken aan het verbeteren van de basis technieken zullen deze lessen, bij voldoende deelname, worden ingepland. Tijdens de lessen worden de technieken in de levels aangeleerd, waarbij men tips krijgt deze in de eigen trainingen te verbeteren. Het is mogelijk om indien de level beheerst wordt (of meerdere levels), examen aan te vragen. Bij voldoende deelname wordt dan een examen gepland. Bij het behalen van dit examen ontvangt men een officieel certificaat. Het verschil met het internationale level is dat tijdens de lessen van het nationale level losse technieken aangeleerd worden en geen combinaties.

Nb. Indien de deelname onvoldoende blijkt te zijn om de dag door te laten gaan zullen deelnemers het inschrijfgeld retour ontvangen. 

Analyses

Een analyse krijgen van een eigen routine is een zeer leerzame ervaring. Bij de Twirl Academy bieden we je een unieke kans om je routine te laten analyseren door juryleden. 1 op 1 wordt er naar je routine gekeken en krijg je tips ter verbetering zodat je in eigen trainingen de routine weer verder kunt ontwikkelen en trainen.

Voor alle onderdelen is het mogelijk om een analyse aan te vragen. Een analyse duurt een half uur en kost slechts € 25,00. Een analyse van een uur is ook mogelijk en kost € 35,00.

Ook voor groepen is het mogelijk een analyse aan te vragen. Deze analyses duren 1,5 uur en de kosten hiervan zijn € 50,00.

 

Voor de Tarieven klik hier.  Voor vragen kunt je mailen naar twirlacademy@nbta.nl