Wedstrijden

Inschrijfprocedure NBTA Wedstrijden

07 december 2018

Indeling seizoen 2019
We werken dit seizoen in 3 blokken.
Blok 1: februari en maart
Blok 2: april, mei en juni
Blok 3: september en oktober

Blok

Voorinschrijving

Bevestiging voorinschrijving

Vrije inschrijving

Blok 1

8 dec – 23 dec.

Uiterlijk 6 januari

Start 11 jan – 18.00 uur

Blok 2

1 jan – 20 jan

Uiterlijk 27 januari

Start 1 februari – 18.00 uur

Blok 3

6 mei – 24 mei

Uiterlijk 2 juni

Start 7 juni – 18.00 uur

 

Voorinschrijving
In blok 1 heeft iedere vereniging de mogelijkheid om op maximaal 2 wedstrijden te worden ingedeeld via de voorinschrijving. In blok 2 zijn dit maximaal 3 wedstrijden en in blok 3 weer 2 wedstrijden. Minder wedstrijden mag natuurlijk ook. Per wedstrijd geef je 2 mogelijke opties aan.
Indien je vaker op wedstrijd wil kan dit, nadat de wedstrijden open gaan voor vrije inschrijving. Onze tip is om de voorinschrijving te gebruiken voor de wedstrijden waar je als vereniging wil deelnemen. Voor losse solisten kan je de vrije inschrijving gebruiken.
 

Vrije inschrijving
Inschrijven voor NBTA wedstrijden kan alleen via het NBTA Online Inschrijfsysteem (CWS).
Voor toegang tot dit systeem dient men een account aan te vragen via wedstrijdsecretariaat@nbta.nl.
Een uitvoerige handleiding voor dit inschrijfsysteem kan men downloaden via deze link.
Lees deze handleiding goed door voordat deelnemers worden ingeschreven voor NBTA wedstrijden.

De start en de sluitingsdatum van de inschrijving voor een bepaalde wedstrijd staan vermeld in de NBTA wedstrijdkalender en tevens in het Online Inschrijfsysteem.
 

Sluitingstermijn wedstrijden
6 weken voorafgaand aan de wedstrijd (op zondag 20.00 uur) sluit de wedstrijd voor uitschrijvingen.
Tot 4 weken voorafgaand aan de wedstrijd (op zondag 20.00 uur) kan er ingeschreven worden voor wedstrijden, mits er minuten beschikbaar zijn. Ook is het mogelijk om deelnemers te wisselen.

Als voorbeeld: Deelnemer A is ingeschreven maar kan niet mee doen. Je mag de tijd van Deelnemer A wisselen voor een andere deelnemer.

In de periode tussen 6 en 4 weken inschrijven en wisselen van deelnemer door een mail te sturen naar wedstrijdsecretariaat@nbta.nl

LET OP: Uitschrijven tot 4 weken van te voren kan alleen als iemand anders van je eigen vereniging je plek overneemt. Anders dien je de inschrijfkosten alsnog te betalen.
 

Mutaties
Tot de sluitingsdatum is het mogelijk zelf mutaties aan te brengen. Nadat de inschrijving voor een wedstrijd is gesloten is dit niet meer mogelijk en kunnen mutaties enkel worden doorgegeven via dit formulier.
Na de sluitingsdatum worden er geen nieuwe optredens meer aangenomen, ook niet als een andere deelnemer uitvalt.
Voor deelnemers die zijn ingeschreven op het moment dat de inschrijving van een wedstrijd sluit is het inschrijfgeld verschuldigd.
 

Inschrijfgeld
Betaling van het inschrijfgeld kan enkel via een automatische incasso. Een machtigingsformulier is te downloaden via deze link. Een week voor de afschrijving ontvangt men bericht over de datum van de afschrijving. Een specificatie van het afgeschreven bedrag kan men zelf downloaden uit het NBTA Inschrijfsysteem.
Retournering van inschrijfgeld is na de sluitingsdatum niet meer mogelijk.
 

Uitschrijven wedstrijden:
De inschrijving voor een wedstrijd sluit 4 weken voor datum wedstrijddag en dat houdt ook in dat er geen restitutie van het inschrijfgeld meer plaats vindt, welke reden er ook wordt opgegeven.
Reden hiervan: zaal is besproken, juryleden en klerken zijn vastgelegd op het aantal deelnemers dat zich heeft ingeschreven. Juryleden kunnen niet meer afgezegd worden zonder uitbetaling. Medailles en diploma's zijn in bestelling en noem nog maar meer op wat er komt kijken voor de organisatie van een wedstrijd. Kortom allerlei kosten zijn gemaakt! Vaststellen van de echte reden is daarnaast een probleem, om twijfels te voorkomen wordt er niet gerestitueerd.
 

Vragen?
Voor vragen over het inschrijfsysteem en over de inschrijfprocedure kan contact opgenomen worden met NBTA. (wedstrijdsecretariaat@nbta.nl)