Nieuws

14 januari 2018

Na 45 jaar zich te hebben ingespannen voor CBSD en NBTA hebben we op zondag 14 januari 2018 afscheid genomen van Dick Ligt en zijn vrouw Hanneke.
Dick is als jong bestuurslid begonnen bij muziekvereniging DAP Apeldoorn, waarna hij al snel als penningmeester aan de slag is gegaan bij de CBSD. Hij heeft ook nog enige tijd het secretariaat daarbij vervuld.

Na oriënterende gesprekken in 2010 en 2011 met Ria van der Drift (KNMFM/NBTA)over het samengaan van CBSD en KNFM/NBTA werd het doel per 1 januari 2012 bereikt en was de nieuwe NBTA een feit. Zowel door Ria als door Dick is baanbrekend werk verzet. Na het samengaan is Dick vele werkzaamheden blijven uitvoeren zoals het beheren van het wedstrijdinschrijfsysteem, alle uitslagen ieder weekend op de site plaatsen, beantwoorden van vele mailen en het bijhouden van de penningen, indelen van de wedstrijdagenda en alles wat daarbij komt kijken. Kortom teveel om allemaal te benoemen en er zijn dan ook nog veel werkzaamheden die door Dick verricht zijn maar niet in bovengenoemd rijtje staan.

De vrouw van Dick, Hanneke, heeft Dick in alles gesteund en bijgestaan door de boekhouding bij te houden.
Dick is niet alleen bij de NBTA opgenomen in de Eregalerij maar heeft uit handen van Bart van Meijl, voorzitter van de KNMO, het erelidmaatschap van de KNMO mogen ontvangen.


15 oktober 2017

Ria van der Drift heeft het Eregalerij lidmaatschap aangeboden gekregen op de laatste dag van het EK Majorette, 8 oktober 2017. Ria heeft de OC EK majorette als coördinator geleid. Dat is niet de enige reden om Ria in de Eregalerij op te nemen. Ria is bekend geweest als jurylid, heeft NBTA jarenlang vertegenwoordigd in de KNFM bestuursvergaderingen. Reisde als president mee met zowel de Twirl- als Majorette-equipes. Zij is samen met Dick Ligt de trekker geweest van het samen gaan van de CBSD en NBTA, waarna de oprichting inrichting van het NBTA-bestuur. In 2013 heeft ze leiding gegeven aan de organisatie van het EK twirl in Amsterdam.


08 oktober 2017

Na 22 x begeleider van zowel de Twirl- als Majorette-equipes te zijn geweest in de periode van 2002 t/m 2017 is Ellen Lommen gestopt met haar werkzaamheden voor NBTA. Op 8 oktober 2017 is afscheid genomen van Ellen na afloop van het EK Majorette in Almere. In de periode van 2002 t/m 2017 is ze ook lid van de OC NBTA geweest en later betrokken geweest bij diverse Nk’s en de organisatie van het EK twirl in 2013.


17 september 2017

Als eerste is Kees Regoort in de NBTA Eregalerij opgenomen. Kees heeft afscheid genomen als wedstrijdleider op 30 september 2017.
Kees is gestart bij majorettevereniging KMD in 1979 als bestuurslid, daarop volgde al snel het bestuurslidmaatschap bij de CBSD en is jarenlang wedstrijdleider geweest. Na samensmelting van CBSD en NBTA is Kees gewoon doorgegaan met waarmee hij bezig was. Allerlei andere werkzaamheden naast het wedstrijdleiderschap waren niet vreemd voor Kees. Zitting in de OC voor de Kampioenschappen en als laatste het Europees Kampioenschap. Printen, scoresheets opsturen naar verenigingen, muziekmannen indelen het hoorde allemaal bij zijn bezigheden. Enkele zaken blijft Kees nog voor ons doen.