Over NBTA

02 april 2023

Op 8 januari 2023 hebben we afscheid genomen van Conny van Walraven als voorzitter NBTA Nederland. Conny heeft deze functie altijd met veel passie en toewijding vervuld. Voordat Conny voorzitter werd van NBTA was zij al in diverse functies werkzaam binnen NBTA. Denk daarbij aan equipemanager van de twirlequipe, begeleiding van de majorette-equipe, wedstrijdleider, lid van OC, voorzitter van de groep wedstrijdleiders, -coördinatoren en muziekmensen, vertegenwoordiging van Nederland op diverse EK’s en WK’s als onze landenpresident. Samen met Conny kijken veel mensen terug op een zeer prettige samenwerking op diverse vlakken en vele memorabele herinneringen tijdens o.a. de buitenlandse reizen. Mooie vriendschappen zijn ontstaan en die worden nog altijd gekoesterd.

Stoppen op je hoogtepunt. Dat kan Conny wel zeggen na een prachtig WK Twirl in eigen land in 2022.

Voor al haar inzet voor heel twirlend Nederland heeft NBTA Nederland besloten om Conny van Walraven tot erelid te benoemen. Onder luid applaus ontving zij het bijpassende certificaat vergezeld van een prachtig cadeau en natuurlijk een mooi boeket bloemen.


12 januari 2020

Zondag 12 januari 2020 voordat de prijsuitreiking plaatsvond op de laatste dag van het Nederlands Kampioenschap Twirl is er een speciaal plaatsje ingeruimd voor José Moelands.

José is na meer dan 35 jaar arbeid voor ANUM, KNFM, KNMO en NBTA gestopt als wedstrijdleider.

Naast het wedstrijdleiderschap is José bestuurslid geweest van diverse bonden en OC NBTA. Vanuit de laatste discipline jarenlang equipemanager geweest van zowel Twirl- als Majorette-equipes, ladyspeaker bij diverse NK’s en nog vele andere werkzaamheden.

José is voor haar staat van dienst, hier niet allemaal te benoemen, toegevoegd aan de NBTA ere-galerij.


13 januari 2019

Rita heeft op 13 januari  2019 afscheid genomen als jurylid van de NBTA. Niet alleen nationaal maar ook internationaal. De andere werkzaamheden die Rita doet voor NBTA Europe en WFNBTA blijft ze gewoon uitvoeren. Wellicht wordt Rita ook nog eens ingeschakeld bij andere activiteiten van de NBTA, maar in ieder geval niet meer als jurylid.

Rita is, alles bij elkaar genomen in hart en nieren, een bevlogen NBTA-er, die alles over heeft voor de twirlsport.

Voor die grote prestatie van 35 jaar jureren en alle werkzaamheden verricht bij de KNFM heeft Rita het NBTA erelidmaatschap ontvangen en is toegevoegd aan onze eregalerij.


28 oktober 2018

De droom van Marij Voets en haar man Ger gaat werkelijkheid worden!

Op 16 november 2018 verhuist Marij Voets en haar man definitief naar Frankrijk. Zij gaan daar hun jarenlange droom waar maken. Dat betekent afscheid nemen van Marij en dat hebben we gedaan op 28 oktober in Hoofddorp.

Als klein meisje op 5/6 jarige leeftijd begonnen als majorette. Uitgegroeid tot trainer/coach van The Rainbows. Later is Marij opgeleid tot jurylid. Als lid van de technische commissie docenten gestimuleerd cursussen te volgen, workshops gegeven en heel veel andere  werkzaamheden verricht om de twirlsport naar een hoger level te brengen in Nederland.
Daarnaast is zij 7 jaar lang succesvol de Bondscoach van de Majorette-equipe geweest. Kortom een duizendpoot met veel ervaring heeft afscheid genomen van NBTA Nederland.

Voor haar vele werkzaamheden heeft het NBTA bestuur Marij benoemd tot lid van de NBTA Eregalerij. Bijbehorend certificaat en penning zijn daarbij overhandigd evenals een cadeau van de KNMO en NBTA.


14 januari 2018

Na 45 jaar zich te hebben ingespannen voor CBSD en NBTA hebben we op zondag 14 januari 2018 afscheid genomen van Dick Ligt en zijn vrouw Hanneke.
Dick is als jong bestuurslid begonnen bij muziekvereniging DAP Apeldoorn, waarna hij al snel als penningmeester aan de slag is gegaan bij de CBSD. Hij heeft ook nog enige tijd het secretariaat daarbij vervuld.

Na oriënterende gesprekken in 2010 en 2011 met Ria van der Drift (KNMFM/NBTA)over het samengaan van CBSD en KNFM/NBTA werd het doel per 1 januari 2012 bereikt en was de nieuwe NBTA een feit. Zowel door Ria als door Dick is baanbrekend werk verzet. Na het samengaan is Dick vele werkzaamheden blijven uitvoeren zoals het beheren van het wedstrijdinschrijfsysteem, alle uitslagen ieder weekend op de site plaatsen, beantwoorden van vele mailen en het bijhouden van de penningen, indelen van de wedstrijdagenda en alles wat daarbij komt kijken. Kortom teveel om allemaal te benoemen en er zijn dan ook nog veel werkzaamheden die door Dick verricht zijn maar niet in bovengenoemd rijtje staan.

De vrouw van Dick, Hanneke, heeft Dick in alles gesteund en bijgestaan door de boekhouding bij te houden.
Dick is niet alleen bij de NBTA opgenomen in de Eregalerij maar heeft uit handen van Bart van Meijl, voorzitter van de KNMO, het erelidmaatschap van de KNMO mogen ontvangen.


15 oktober 2017

Ria van der Drift heeft het Eregalerij lidmaatschap aangeboden gekregen op de laatste dag van het EK Majorette, 8 oktober 2017. Ria heeft de OC EK majorette als coördinator geleid. Dat is niet de enige reden om Ria in de Eregalerij op te nemen. Ria is bekend geweest als jurylid, heeft NBTA jarenlang vertegenwoordigd in de KNFM bestuursvergaderingen. Reisde als president mee met zowel de Twirl- als Majorette-equipes. Zij is samen met Dick Ligt de trekker geweest van het samen gaan van de CBSD en NBTA, waarna de oprichting inrichting van het NBTA-bestuur. In 2013 heeft ze leiding gegeven aan de organisatie van het EK twirl in Amsterdam.


08 oktober 2017

Na 22 x begeleider van zowel de Twirl- als Majorette-equipes te zijn geweest in de periode van 2002 t/m 2017 is Ellen Lommen gestopt met haar werkzaamheden voor NBTA. Op 8 oktober 2017 is afscheid genomen van Ellen na afloop van het EK Majorette in Almere. In de periode van 2002 t/m 2017 is ze ook lid van de OC NBTA geweest en later betrokken geweest bij diverse Nk’s en de organisatie van het EK twirl in 2013.


17 september 2017

Als eerste is Kees Regoort in de NBTA Eregalerij opgenomen. Kees heeft afscheid genomen als wedstrijdleider op 30 september 2017.
Kees is gestart bij majorettevereniging KMD in 1979 als bestuurslid, daarop volgde al snel het bestuurslidmaatschap bij de CBSD en is jarenlang wedstrijdleider geweest. Na samensmelting van CBSD en NBTA is Kees gewoon doorgegaan met waarmee hij bezig was. Allerlei andere werkzaamheden naast het wedstrijdleiderschap waren niet vreemd voor Kees. Zitting in de OC voor de Kampioenschappen en als laatste het Europees Kampioenschap. Printen, scoresheets opsturen naar verenigingen, muziekmannen indelen het hoorde allemaal bij zijn bezigheden. Enkele zaken blijft Kees nog voor ons doen.