Over NBTA

15 september 2021

NBTA Nederland zal op 12 december 2021, 8 januari 2022 en 9 januari 2022 selecties verzorgen om de equipe voor het EK twirling samen te gaan stellen. NBTA Europa heeft nog niet bevestigd wanneer en waar het EK gehouden wordt, we gaan er vanuit dat dit met Pasen 2022 zal zijn.

Klik hier voor de selectievoorwaarden. Lees deze goed door voor je je inschrijft voor de selectiewedstrijden. 

Inschrijven kan via het CWS: https://wedstrijden.nbta.nl 
Meld je aan voor wedstrijd 21000 > Aanmelding selectie EK (12 december). Na 4 oktober volgt de dagindeling.
Het wedstrijdsecretariaat zet je inschrijving om naar Selectie EK onderdelen. 


01 september 2021

Gelukkig gaan we vanaf september weer van start met datgene waar iedereen zo naar uitkijkt, voor traint en de essentie van onze prachtige sport is; WEDSTRIJDEN!

We hopen natuurlijk dat iedereen staat te popelen om na een hele lang tijd van stilte weer de sporthal in te mogen en optredens te verzorgen voor jury en publiek. De TC en het juryteam hebben, zoals we meerdere keren hebben laten weten via diverse kanalen, niet stilgezeten de afgelopen periode. Vele Nationale en Internationale (online) sessies zijn gevolgd en er is veel besproken en afgesproken. Om die reden wil de TC van NBTA Nederland alle twirlers en coaches/trainers de volgende aandachtspunten meegeven voor de herstart van het seizoen 2021.


26 juni 2021

Donderdag 1 juli start de voorinschrijving voor de wedstrijden in blok 1. Dit betreft de wedstrijden in september en oktober 2021.  Bekijk hier alle wedstrijden en bijbehorende belangrijke data van blok 1: Wedstrijdplanning blok 1
De wedstrijden op 4 en 5 september zijn niet beschikbaar tijdens de voorinschrijving. Mogelijk komt er op deze data wel ruimte beschikbaar voor deelname. Mocht er ruimte zijn dan kan je inschrijven tijdens de vrije inschrijving.
Het voorinschrijfformulier vind je vanaf 1 juli hier: Voorinschrijfformulier

De voorinschrijving is open t/m 10 juli. Op uiterlijk 13 juli ontvangen jullie de toekenning. Daarna kunnen de inschrijvingen t/m 16 juli in het CWS worden klaargezet. Wij zorgen voor de bevestiging van de inschrijvingen voor 18 juli 12.00 uur. Op 18 juli om 18.00 uur gaat de vrije inschrijving open.

Bekijk de inschrijfprocedure. Hier vinden jullie ook de belangrijke data voor blok 2 (november, december 2021 en januari 2022)

Het blijft spannend wat de situatie rondom COVID-19 de komende maanden gaat doen. We houden alle maatregelen scherp in de gaten. Mochten er veranderingen komen die gevolgen hebben op onze wedstrijden, dan zullen we jullie zo snel mogelijk informeren. 
We gaan samen met alle plaatselijke organisaties onze uiterste best doen om de wedstrijden door te laten gaan.


10 juni 2021

Nu de situatie rondom COVID-19 een wat positiever karakter lijkt te krijgen, is het de verwachting dat er binnenkort weer wedstrijden georganiseerd kunnen worden. Hieronder vind je de informatie brief waarin we alle informatie gebundeld hebben over het opstarten van de wedstrijden, het verdere verloop van het seizoen 2021 en hoe het nieuwe seizoen 2022 eruit gaat zien. Daarnaast willen we jullie ook informeren over de mogelijk komende internationale wedstrijden en de selecties hiervan.

Mochten er vragen zijn, stel ze gerust. We proberen alle vragen voor 1 juli te beantwoorden

Informatie brief vervolg seizoen 2021 en verder


21 maart 2021

Beste WK twirlers, coaches, ouders, supporters en besturen van verenigingen,

Het organisatiecomité was al weer met goede en volle moed begonnen aan de organisatie van het Wereld Kampioenschap in augustus 2021. Helaas moeten we jullie opnieuw teleurstellen want, in nauw overleg met WFNBTA, alle deelnemende landen en NBTA Nederland, hebben we opnieuw moeten besluiten het WK een jaar te verplaatsen en wel naar 27 juli t/m 31 juli 2022.

We begrijpen heel goed dat dit een zware tegenvaller en opnieuw een enorme domper is voor iedereen.

Lees hier de toelichting op het besluit


18 maart 2021

In overleg met het bestuur hebben we moeten besluiten om de wedstrijden tot de zomerstop niet door te laten gaan.

De huidige situatie brengt te veel onzekerheden met zich mee. De financiële risico’s voor de organiseerde verenigingen maar ook voor NBTA Nederland zijn (te) groot. Daarnaast is het in veel hallen niet mogelijk om wedstrijden te organiseren met de 1,5 meter maatregel en is er onvoldoende zicht/controle mogelijk vanuit NBTA Nederland.

We hopen de wedstrijden na de zomerstop weer te beleggen bij de plaatselijke organisaties maar of dat mogelijk is, is op dit moment nog onbekend. We vinden het nog te vroeg om ook deze wedstrijden te annuleren. 

We houden alle versoepelingen nauwlettend in de gaten en hebben overleg met de KNMO en andere organisaties. Zodra we meer zicht hebben op de voorwaarden waaraan wedstrijden in het najaar moeten voldoen (als het al weer mag) komen we bij jullie terug.

Vanuit NBTA Nederland gaan we kijken of we, zodra we de sporthal weer in mogen, een aantal wedstrijden kunnen organiseren tot de zomerstop in grote sporthallen. Vergelijkbaar aan de wedstrijden die we vorig jaar in Almere hebben gedaan.


08 april 2020

Het is vandaag 8 april en dan zou de officiële opening van het WK twirl 2020 plaatsvinden. We staan er even bij stil en te gelijkertijd realiseren wij ons heel goed dat een afzegging of verplaatsing van het WK de enige optie was, gezien de zorgwekkende situatie waarin de hele wereld momenteel verkeert.

Velen van ons leven toch met een bepaalde spanning en hoop het virus niet te krijgen. Het NBTA bestuur, TC en al onze helpende handen hopen natuurlijk ook dat al onze twirlers, coaches, ouders en andere familieleden in een goede gezondheid mogen verkeren.

Het WK 2020 gaat nu in augustus 2021 plaatsvinden in de hoop dat het virus in de hand te houden is of dat er in ieder geval een medicijn is gevonden.

Afhankelijk van de RIVM regels is er nog weinig te vermelden hoe het wedstrijdseizoen er verder gaat uitzien. Onze TC is al meerdere scenario’s aan het bedenken hoe verder als we weer wedstrijden mogen gaan houden. Geen gemakkelijke opgave op dit moment omdat de hele situatie nog zeer onzeker is. klik hier voor info van de TC 

Zodra bestuur en TC meer informatie heeft delen wij dit met jullie allen.

Wij wensen jullie allen vooral gezondheid en misschien dat er hier en daar thuis nog wat getraind kan worden.

 

Conny van Walraven

Voorzitter NBTA Nederland


19 maart 2020

Alle NBTA activiteiten en wedstrijden zijn tot 1 juni geannuleerd!
het WK Baton Twirling is voorlopig uitgesteld tot een later moment (datum nog onbekend)
het NK Showtwirl is voorlopig uitgesteld tot een later moment (datum nog onbekend)

Voor actuele informatie en adviezen verwijzen jullie naar https://www.knmo.nl/knmo-over-coronavirus/ 

Laatste update: 23 maart 2020


28 oktober 2019

De afgelopen jaren is er veel gesproken, gepubliceerd en gebeurd op internationaal vlak. IBTF ( de Internationale koepelorganisatie die verantwoordelijk is voor de communicatie van alle twirlers wereldwijd onder de vlag van WFNBTA en WBTF) is opgericht en heeft inmiddels drie Grand Prix’s gehouden waar baton twirlers en majorettes van beide federaties (WFNBTA EN WBTF) onder één vlag en reglement op wereldniveau competitie hebben bedreven. Een prachtige ontwikkeling die heeft  geleid tot de ontwikkeling van gezamenlijke kampioenschappen vanaf 2021.

lees de volledige visie en richting in dit document: klik hier