Nieuws

23 september 2018

Voor het Europees Kampioenschap Twirl 2019 en de aanloop daar naar toe zoekt NBTA Nederland een assistent bondscoach. Als assistent bondscoach ben je onder andere actief op de bondstrainingen, de verplichte wedstrijden en tijdens het gehele EK zelf. De reis en het verblijf voor het EK worden vergoed. Heb jij technisch inzicht, ben je communicatief vaardig en lijkt het jou leuk om onderdeel te zijn van het hele EK proces? Lees snel verder wat er zoal verwacht wordt van een assistent bondscoach!


27 april 2018

Wie zijn de vertegenwoordigers in de IBTF bijeenkomsten vanuit NBTA Europe en WFNBTA?
Dat zijn onder andere uit verschillende landen uit Europa, USA en Canada:
Maurizio Chizzoli, president van NBTA Europa,
Lise Hagen Rebbestadt (president van Noorwegen),
Christine Bel (Frankrijk TC lid  NBTA Europe en WFNBTA),
Denise Pearse (Engeland en secretaris van WFNBTA).
Beverly Johnson, WFNBTA president,
Amy Williams (lid WFNBTA),
Darlene King (TC WFNBTA).
Vanuit andere disciplines/organisaties zijn eveneens mensen vertegenwoordigd.

In Nederland leeft al jaren de wens Baton Twirling als sport te erkennen en ooit, misschien in de toekomst, als  Olympische Sport. Vanuit Europa komen beide wensen sterk naar voren.

Daarvoor moesten de nodige stappen gezet worden. Als eerste is de IBTF opgericht om beide organisaties, WBTF en WFNBTA, onder één paraplu te kunnen hangen. Om officieel als sport en mogelijk ooit als Olympische Sport erkend te worden is aansluiting bij GAISF noodzakelijk. Deze aansluiting is onder druk komen te staan vanwege andere baton disciplines/bonden, die zich wilde gaan aansluiten bij GAISF. Nu is in ieder geval één van de onder de IBTF hangende organisaties aangesloten. De aansluiting betekent echter wel dat we als organisaties moeten voldoen aan de regels van het GAISF en als het ooit zo ver komt het IOC.

Klik op lees meer voor het volledige bericht.


04 april 2018

De Nederlandse twirlequipe keerde afgelopen maandag terug met één wereldtitel, vier bronzen medailles en een flink aantal plekken in de top-10. 

 

De wereldtitel was er voor het pompon-team. De 55 leden van het team brachten met hun routine een boodschap van hoop in een tijd die wordt overschaduwd door terrorisme. De show werd door de jury met het hoogste puntenaantal gewaardeerd en kon rekenen op complimenten van de andere deelnemende landen.


31 juli 2017

Op 30 juni heeft het NBTA bestuur de verenigingen op de hoogte gebracht van het vertrek van Dick Ligt en Ellen Lupgens uit het NBTA bestuur.  Nu de datum van 1 augustus aanbreekt willen wij ook de leden van verenigingen hiervan op de hoogte brengen en tevens bekend maken wie de functies van Ellen en Dick gaan overnemen. 

Uiteraard betreurt het NBTA bestuur de keuze die Ellen en Dick hebben gemaakt, maar zoals is vermeld in de brief respecteert zij hun keuze.  Op een nog nader te bepalen tijdstip wordt van beiden afscheid genomen om hen te bedanken voor hun enorme inzet vele jaren lang. De functies van penningmeester en secretaris worden vanaf heden vervult door John Kramer, secretaris en Hans van den Broek, penningmeester. 

Heeft u interesse in een bestuursfunctie of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger dan ontvangen wij graag een mail via bestuur@nbta.nl. NBTA is altijd op zoek naar vrijwilligers en kan helpende handen goed gebruiken. 

Om een aantal zaken over meerdere personen te verdelen zijn voor vragen, op-aanmerkingen voor de volgende disciplines aparte mailadressen aangemaakt. U wordt dringend verzocht in het vervolg bij het stellen van een vraag een van onderstaande mailadressen te gebruiken.

Het NBTA bestuur is te bereiken onder: bestuur@nbta.nl 
Penningmeester: penningmeester@nbta.nl
Alle financiële zaken. Ook financiële vragen aangaande de wedstrijden kunt u via dit mailadres stellen.
Technische Commissie: nbtatc@hotmail.com 
Voor alle technische vragen, juryzaken, opleidingen en workshops.
Wedstrijdsecretariaat@nbta.nl
Voor alle vragen omtrent het wedstrijdinschrijfsysteem, overgang naar andere vereniging, verwerking promoties
Webmaster@nbta.nl voor verzoeken van plaatsen nieuws, oproepen etc.
Info@nbta.nl  voor alle overige vragen die niet onder een van bovengenoemde adressen vallen.

Het bericht aan de verenigingen was als volgt:


26 juli 2017

Van 5 tot en met 9 oktober vinden in de Topsporthal van Almere de Europese kampioenschappen (EK) Majorette plaats. Een schitterende locatie voor een prachtig evenement. De verwachting is dat er 1000 bezoekers op de titelstrijd afkomen.

Het EK belooft een waar spektakel te worden. Naast de optredens van de deelnemers, zijn er ook andere activiteiten waaronder het promodorp: een uitgelezen kans voor u om uw product te presenteren.

Niet alleen bedrijven, maar ook verenigingen zijn van harte welkom om hun artikelen te verkopen.

Er zijn verschillende standmogelijkheden
- Voor bedrijven hanteren we een prijs voor 4,5 meter breed
- Voor verenigingen hanteren we een gereduceerd tarief

Heeft u interesse om een stand te huren of wilt u meer informatie over de standmogelijkheden? Neem dan kunt u contact op met info@eurekatwirling.nl


26 juli 2017

Op zaterdag 16 september 2017 organiseert de Zeeuwse Muziek Bond (ZMB) een instructie dag voor twirlers en majorettes, in sportcentrum LACO te Zierikzee.

Het docenten team voor deze dag is Sabina Hoogendijk & Michelle Baggerman.

Op deze dag zullen verschillende twirl onderdelen behandeld worden zoals o.a.: contactmateriaal, tricks, dans twirlcombinaties, rolls en nog veel meer. Heb jezelf iets wat je graag behandeld wil hebben, geef dat dan door tijdens je inschrijving, dan kunnen we kijken of dit ook in te plannen is.

De dag start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.De kosten bedragen 15 euro per persoon en dienen van te voren overgemaakt te worden.Na je inschrijving ontvang je hier informatie over. Bij inschrijving graag je naam, leeftijd, twirl niveau en naam van je vereniging vermelden.

Wil je inschrijven of meer informatie? Stuur dan een mail naar wilfra@online.nl

Inschrijven kan tot 30 augustus 2017.


15 mei 2017

Reserveer 25 november 2017 in je agenda!

De  voorbereidingen voor het KNMO Congres 2017 zijn al in volle gang. Het congres zal dit jaar plaatsvinden op 25 november, weer in het Van der Valk hotel De Witte Bergen in Eemnes.

Vorig jaar vond het eerste ‘brede’ KNMO Congres plaats met een mooi programma en met een goede opkomst.
Omdat er in 2016 pas in een later stadium is besloten het van oudsher voor de doelgroep SMP bestemde congres voortaan te organiseren als een KNMO congres voor alle doelgroepen, had het congres 2016 nog wel een overwegend SMP-karakter.

Er wordt nu aan gewerkt om op het KNMO congres 2017 voor alle KNMO doelgroepen interessante informatie aan te kunnen bieden.
Uiteraard wordt hierbij gekeken naar de uitkomsten van de evaluatie van de editie 2016 en de ontvangen feedback. De intentie is om het congres de komende jaren steeds verder te ontwikkelen, met als uitgangspunt dat het interessant moet zijn voor een zo breed mogelijk publiek.
Het KNMO congres zal dé plek zijn waar naast de diverse sessies en workshops, bestuurders en leden van verenigingen, bestuurders en andere vrijwilligers van de KNMO, artistiek kader, instructeurs en dirigenten etc. elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.

Er is inmiddels een werkgroep samengesteld met mensen die actief zijn in één of meerdere doelgroepen. Zij zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de invulling van het dagprogramma voor ‘hun’ doelgroep. In een volgend persbericht zullen deze werkgroepleden worden voorgesteld.

De projectleiding en het dagvoorzitterschap zijn ook in 2017, net als voorgaande jaren, weer in handen van Paul Doop.

Binnenkort volgt meer informatie op de KNMO website en Facebook.


18 april 2017

Met liefst twaalf Europees kampioenen en een flink aantal plekken in de top-8, is de Nederlandse twirlequipe huiswaarts gekeerd. De Europese kampioenschappen baton twirling vonden van 12 tot en met 16 april plaats in Porec, Kroatië. De landenbeker, die vorig jaar nog werd behaald tijdens het EK in Italië, moest echter achterblijven in Kroatië. Frankrijk bleek overall net iets beter te hebben gepresteerd.


20 januari 2017

Het EK Majorette wordt gehouden van 5 t/m 8 oktober 2017 in Almere. NBTA Europa heeft besloten  het EK met 1 dag te verlengen vanwege de lange wedstrijddagen, deze zijn nu gepland op 6, 7 en 8 oktober 2017.  

BEGELEIDINGSTEAM
Voor 2017 is Marij Voets aangetrokken als bondscoach en als equipemanager is Petra Janssen aangesteld. Ellen Lommen hebben we bereid gevonden mee te gaan als begeleider.

BONDSDAGEN
De bondsdagen (bondstrainingen en wedstrijd) zijn gepland op 13 mei in Vleuten/De Meern, op 1 juli in Waalwijk en op 16 september 2017 in Maarssen.

Let op: de bondsdag van 1 juli 2017 stond eerst gepland op 24 juni 2017 maar vanwege het drukke wedstrijdschema dat weekend zijn we genoodzaakt deze datum een week te verzetten.
Tijdens deze dag is naast een training ook een wedstrijd voor de equipe gepland alsmede het examen voor het internationaal level 1.

INTERNATIONAAL LEVEL 1
Voor alle solisten/duo’s die deelnemen aan het EK Majorette 2017 is het verplicht om het Internationaal level 1 te behalen. Na het NK Show Twirl worden er lessen aangeboden via de Twirl Academy en is er tevens een examen gepland. De geplande data voor de lessen zijn: 26 maart, 21 mei en 17 juni 2017. Het examen is gepland op 1 juli 2017 na de bondsdag in Waalwijk.
De lessen vinden plaats in Lelystad. Meer informatie over de kosten van de lessen/het examen en het inschrijven hiervoor volgt op korte termijn.
Voor meer informatie over het internationaal level kun je mailen naar
twirlacademy@nbta.nl

Je organisatorische vragen kun je stellen aan de equipemanager Petra Janssen:
ek-majorette@nbta.nl


09 januari 2017

De deelnemers aan het EK Twirl 2017 dienen op dinsdag 11 april 2017 tussen 17.00 en 18.00 uur aanwezig te zijn in hotel Pical in Porec. Coaches en supporters zijn uiteraard ook van harte welkom in dit hotel. Voor deelnemers en coaches/supporters die in hotel Pical verblijven is busvervoer geregeld tussen het hotel en sporthal Zatika. Op maandagochtend 17 april 2017 eindigt dit gezamenlijke deel.

Om toegang te krijgen tot de sporthal dient men € 20,- per persoon per wedstrijddag entree te betalen. De coaches/supporters dienen hier zelf voor zorg te dragen. Voor de deelnemers wordt dit door NBTA Nederland geregeld, de prijs is dan ook inclusief deze toegangsprijs.

Voor deelnemers is de prijs op € 620,- vastgesteld, voor coaches/supporters op € 309,- (deze prijs is inclusief busvervoer ter plaatse). Let op, hierbij zit niet de reis inbegrepen naar Kroatië en terug.

De bondsdagen zijn gepland op 5 februari voor de solisten, op 12 februari voor de teams en op 5 maart 2017 voor alle deelnemers. Deze dagen zijn in Utrecht. Er is een verplichte wedstrijd op 2 april 2017 in Maarssen.

Je organisatorische vragen kun je stellen aan equipemanager Janny Wilkes: twirlequipe@nbta.nl.


03 november 2016

Op 6 oktober jl. vertrok de hele equipe met 3 bussen naar Engeland voor het EK majorette.

Op vrijdag om 10.00 uur de muziektest, waar alles op tijd verliep en iedereen lekker even de muziek kon horen en de vloer op mocht. De rest van de dag gewoon vrij, want de opening was door Engeland ingedeeld op zaterdagochtend. Een goede en rustige voorbereiding voor de 2 wedstrijddagen die zouden volgen.

De opening was kort, het wachten (buiten) was langer dan de presentatie van de landen, maar het blijft mooi om te zien. Al de buitenlandse equipes, met vlaggen, supporters in landskleuren, mooi om te zien en dan voelen de deelnemers de spanning stijgen.


18 oktober 2016

NBTA Europa heeft op haar laatste congres in Engeland besloten het EK Majorette met 1 dag te verlengen vanwege de lange wedstrijddagen. Het EK majorette zal nu plaatsvinden van vrijdag t/m zondag.

Voor het EK Majorette 2017 betekent dit dat de wedstrijddagen van 6 t/m 8 oktober zijn in Almere.


29 maart 2016

Met twaalf Europese titels, 10 keer zilver, 10 keer brons, een flink aantal top-8 plaatsen én de landenbeker heeft de Nederlandse equipe een super EK in Italië gedraaid. De NBTA kan trots zijn op de prestaties die zijn geleverd.


23 november 2015

Vanaf heden is de NBTA Shop online. In de NBTA Shop zijn voor de aankomende Kampioenschappen sweaters in twee kleuren, T-shirts en een tanktop te bestellen met het NK logo.
Tijdens de voorronden komend weekend zal er een kraam staan waar je de kleding kunt bekijken en eventueel kunt passen.

Wil je een uniek shirt voor de aankomende kampioenschappen ga dan snel naar de NBTA Shop.

Klik op het logo om naar de shop te gaan. Je kunt het logo ook onder- en bovenaan deze pagina vinden.


14 januari 2018

Na 45 jaar zich te hebben ingespannen voor CBSD en NBTA hebben we op zondag 14 januari 2018 afscheid genomen van Dick Ligt en zijn vrouw Hanneke.
Dick is als jong bestuurslid begonnen bij muziekvereniging DAP Apeldoorn, waarna hij al snel als penningmeester aan de slag is gegaan bij de CBSD. Hij heeft ook nog enige tijd het secretariaat daarbij vervuld.

Na oriënterende gesprekken in 2010 en 2011 met Ria van der Drift (KNMFM/NBTA)over het samengaan van CBSD en KNFM/NBTA werd het doel per 1 januari 2012 bereikt en was de nieuwe NBTA een feit. Zowel door Ria als door Dick is baanbrekend werk verzet. Na het samengaan is Dick vele werkzaamheden blijven uitvoeren zoals het beheren van het wedstrijdinschrijfsysteem, alle uitslagen ieder weekend op de site plaatsen, beantwoorden van vele mailen en het bijhouden van de penningen, indelen van de wedstrijdagenda en alles wat daarbij komt kijken. Kortom teveel om allemaal te benoemen en er zijn dan ook nog veel werkzaamheden die door Dick verricht zijn maar niet in bovengenoemd rijtje staan.

De vrouw van Dick, Hanneke, heeft Dick in alles gesteund en bijgestaan door de boekhouding bij te houden.
Dick is niet alleen bij de NBTA opgenomen in de Eregalerij maar heeft uit handen van Bart van Meijl, voorzitter van de KNMO, het erelidmaatschap van de KNMO mogen ontvangen.


15 oktober 2017

Ria van der Drift heeft het Eregalerij lidmaatschap aangeboden gekregen op de laatste dag van het EK Majorette, 8 oktober 2017. Ria heeft de OC EK majorette als coördinator geleid. Dat is niet de enige reden om Ria in de Eregalerij op te nemen. Ria is bekend geweest als jurylid, heeft NBTA jarenlang vertegenwoordigd in de KNFM bestuursvergaderingen. Reisde als president mee met zowel de Twirl- als Majorette-equipes. Zij is samen met Dick Ligt de trekker geweest van het samen gaan van de CBSD en NBTA, waarna de oprichting inrichting van het NBTA-bestuur. In 2013 heeft ze leiding gegeven aan de organisatie van het EK twirl in Amsterdam.


17 september 2017

Als eerste is Kees Regoort in de NBTA Eregalerij opgenomen. Kees heeft afscheid genomen als wedstrijdleider op 30 september 2017.
Kees is gestart bij majorettevereniging KMD in 1979 als bestuurslid, daarop volgde al snel het bestuurslidmaatschap bij de CBSD en is jarenlang wedstrijdleider geweest. Na samensmelting van CBSD en NBTA is Kees gewoon doorgegaan met waarmee hij bezig was. Allerlei andere werkzaamheden naast het wedstrijdleiderschap waren niet vreemd voor Kees. Zitting in de OC voor de Kampioenschappen en als laatste het Europees Kampioenschap. Printen, scoresheets opsturen naar verenigingen, muziekmannen indelen het hoorde allemaal bij zijn bezigheden. Enkele zaken blijft Kees nog voor ons doen.


08 oktober 2017

Na 22 x begeleider van zowel de Twirl- als Majorette-equipes te zijn geweest in de periode van 2002 t/m 2017 is Ellen Lommen gestopt met haar werkzaamheden voor NBTA. Op 8 oktober 2017 is afscheid genomen van Ellen na afloop van het EK Majorette in Almere. In de periode van 2002 t/m 2017 is ze ook lid van de OC NBTA geweest en later betrokken geweest bij diverse Nk’s en de organisatie van het EK twirl in 2013.