Over NBTA

08 april 2020

Het is vandaag 8 april en dan zou de officiële opening van het WK twirl 2020 plaatsvinden. We staan er even bij stil en te gelijkertijd realiseren wij ons heel goed dat een afzegging of verplaatsing van het WK de enige optie was, gezien de zorgwekkende situatie waarin de hele wereld momenteel verkeert.

Velen van ons leven toch met een bepaalde spanning en hoop het virus niet te krijgen. Het NBTA bestuur, TC en al onze helpende handen hopen natuurlijk ook dat al onze twirlers, coaches, ouders en andere familieleden in een goede gezondheid mogen verkeren.

Het WK 2020 gaat nu in augustus 2021 plaatsvinden in de hoop dat het virus in de hand te houden is of dat er in ieder geval een medicijn is gevonden.

Afhankelijk van de RIVM regels is er nog weinig te vermelden hoe het wedstrijdseizoen er verder gaat uitzien. Onze TC is al meerdere scenario’s aan het bedenken hoe verder als we weer wedstrijden mogen gaan houden. Geen gemakkelijke opgave op dit moment omdat de hele situatie nog zeer onzeker is. klik hier voor info van de TC 

Zodra bestuur en TC meer informatie heeft delen wij dit met jullie allen.

Wij wensen jullie allen vooral gezondheid en misschien dat er hier en daar thuis nog wat getraind kan worden.

 

Conny van Walraven

Voorzitter NBTA Nederland


19 maart 2020

Alle NBTA activiteiten en wedstrijden zijn tot 1 juni geannuleerd!
het WK Baton Twirling is voorlopig uitgesteld tot een later moment (datum nog onbekend)
het NK Showtwirl is voorlopig uitgesteld tot een later moment (datum nog onbekend)

Voor actuele informatie en adviezen verwijzen jullie naar https://www.knmo.nl/knmo-over-coronavirus/ 

Laatste update: 23 maart 2020


28 oktober 2019

De afgelopen jaren is er veel gesproken, gepubliceerd en gebeurd op internationaal vlak. IBTF ( de Internationale koepelorganisatie die verantwoordelijk is voor de communicatie van alle twirlers wereldwijd onder de vlag van WFNBTA en WBTF) is opgericht en heeft inmiddels drie Grand Prix’s gehouden waar baton twirlers en majorettes van beide federaties (WFNBTA EN WBTF) onder één vlag en reglement op wereldniveau competitie hebben bedreven. Een prachtige ontwikkeling die heeft  geleid tot de ontwikkeling van gezamenlijke kampioenschappen vanaf 2021.

lees de volledige visie en richting in dit document: klik hier