Over NBTA

07 december 2018

Eerder dit jaar hebben we tijdens het congres gesproken over het indelen van de wedstrijden via de voorinschrijving. In navolging van het congres is er met een groep vertegenwoordigers van verenigingen gebrainstormd over mogelijke aanpassingen in de voorinschrijving. Uit die brainstormsessie zijn verschillende aanpassingen gekomen: 

 

1) Maximaal aantal wedstrijden via de voorinschrijving
We werken dit seizoen in 3 blokken.
Blok 1: februari en maart
Blok 2: april, mei en juni
Blok 3: september en oktober

In blok 1 heeft iedere vereniging de mogelijkheid om op maximaal 2 wedstrijden te worden ingedeeld via de voorinschrijving. In blok 2 zijn dit maximaal 3 wedstrijden en in blok 3 weer 2 wedstrijden. Minder wedstrijden mag natuurlijk ook. Per wedstrijd geef je 2 mogelijke opties aan.
Indien je vaker op wedstrijd wil kan dit, nadat de wedstrijden open gaan voor vrije inschrijving.

2) Sluitingsdatum en mutaties
6 weken voorafgaand aan de wedstrijd (op zondag 20.00 uur) sluit de wedstrijd voor uitschrijvingen.
Tot 4 weken voorafgaand aan de wedstrijd (op zondag 20.00 uur) kan er ingeschreven worden voor wedstrijden, mits er minuten beschikbaar zijn. Ook is het mogelijk om deelnemers te wisselen.

Alle verenigingen die bekend zijn in het CWS hebben 7 december 2018 een uitgebreide uitleg per mail ontvangen. Geen mail gehad of nog niet geregistreerd in het CWS maar wil je wel deelnemen aan een NBTA wedstrijd in 2019? Neem contact op met wedstrijdsecretariaat@nbta.nl

Bekijk de volledige inschrijfprocedure op onze site: Klik hier
 


27 april 2018

Wie zijn de vertegenwoordigers in de IBTF bijeenkomsten vanuit NBTA Europe en WFNBTA?
Dat zijn onder andere uit verschillende landen uit Europa, USA en Canada:
Maurizio Chizzoli, president van NBTA Europa,
Lise Hagen Rebbestadt (president van Noorwegen),
Christine Bel (Frankrijk TC lid  NBTA Europe en WFNBTA),
Denise Pearse (Engeland en secretaris van WFNBTA).
Beverly Johnson, WFNBTA president,
Amy Williams (lid WFNBTA),
Darlene King (TC WFNBTA).
Vanuit andere disciplines/organisaties zijn eveneens mensen vertegenwoordigd.

In Nederland leeft al jaren de wens Baton Twirling als sport te erkennen en ooit, misschien in de toekomst, als  Olympische Sport. Vanuit Europa komen beide wensen sterk naar voren.

Daarvoor moesten de nodige stappen gezet worden. Als eerste is de IBTF opgericht om beide organisaties, WBTF en WFNBTA, onder één paraplu te kunnen hangen. Om officieel als sport en mogelijk ooit als Olympische Sport erkend te worden is aansluiting bij GAISF noodzakelijk. Deze aansluiting is onder druk komen te staan vanwege andere baton disciplines/bonden, die zich wilde gaan aansluiten bij GAISF. Nu is in ieder geval één van de onder de IBTF hangende organisaties aangesloten. De aansluiting betekent echter wel dat we als organisaties moeten voldoen aan de regels van het GAISF en als het ooit zo ver komt het IOC.

Klik op lees meer voor het volledige bericht.


04 april 2018

De Nederlandse twirlequipe keerde afgelopen maandag terug met één wereldtitel, vier bronzen medailles en een flink aantal plekken in de top-10. 

 

De wereldtitel was er voor het pompon-team. De 55 leden van het team brachten met hun routine een boodschap van hoop in een tijd die wordt overschaduwd door terrorisme. De show werd door de jury met het hoogste puntenaantal gewaardeerd en kon rekenen op complimenten van de andere deelnemende landen.


23 november 2015

Vanaf heden is de NBTA Shop online. In de NBTA Shop zijn voor de aankomende Kampioenschappen sweaters in twee kleuren, T-shirts en een tanktop te bestellen met het NK logo.
Tijdens de voorronden komend weekend zal er een kraam staan waar je de kleding kunt bekijken en eventueel kunt passen.

Wil je een uniek shirt voor de aankomende kampioenschappen ga dan snel naar de NBTA Shop.

Klik op het logo om naar de shop te gaan. Je kunt het logo ook onder- en bovenaan deze pagina vinden.


04 juni 2019

In sport en ontmoetingscentrum "de Hilt" te Eemnes. Een bijeenkomst voor vertegenwoordigers van alle twirl- en majoretteverenigingen.
 


13 januari 2019

Rita heeft op 13 januari  2019 afscheid genomen als jurylid van de NBTA. Niet alleen nationaal maar ook internationaal. De andere werkzaamheden die Rita doet voor NBTA Europe en WFNBTA blijft ze gewoon uitvoeren. Wellicht wordt Rita ook nog eens ingeschakeld bij andere activiteiten van de NBTA, maar in ieder geval niet meer als jurylid.

Rita is, alles bij elkaar genomen in hart en nieren, een bevlogen NBTA-er, die alles over heeft voor de twirlsport.

Voor die grote prestatie van 35 jaar jureren en alle werkzaamheden verricht bij de KNFM heeft Rita het NBTA erelidmaatschap ontvangen en is toegevoegd aan onze eregalerij.


28 oktober 2018

De droom van Marij Voets en haar man Ger gaat werkelijkheid worden!

Op 16 november 2018 verhuist Marij Voets en haar man definitief naar Frankrijk. Zij gaan daar hun jarenlange droom waar maken. Dat betekent afscheid nemen van Marij en dat hebben we gedaan op 28 oktober in Hoofddorp.

Als klein meisje op 5/6 jarige leeftijd begonnen als majorette. Uitgegroeid tot trainer/coach van The Rainbows. Later is Marij opgeleid tot jurylid. Als lid van de technische commissie docenten gestimuleerd cursussen te volgen, workshops gegeven en heel veel andere  werkzaamheden verricht om de twirlsport naar een hoger level te brengen in Nederland.
Daarnaast is zij 7 jaar lang succesvol de Bondscoach van de Majorette-equipe geweest. Kortom een duizendpoot met veel ervaring heeft afscheid genomen van NBTA Nederland.

Voor haar vele werkzaamheden heeft het NBTA bestuur Marij benoemd tot lid van de NBTA Eregalerij. Bijbehorend certificaat en penning zijn daarbij overhandigd evenals een cadeau van de KNMO en NBTA.


14 januari 2018

Na 45 jaar zich te hebben ingespannen voor CBSD en NBTA hebben we op zondag 14 januari 2018 afscheid genomen van Dick Ligt en zijn vrouw Hanneke.
Dick is als jong bestuurslid begonnen bij muziekvereniging DAP Apeldoorn, waarna hij al snel als penningmeester aan de slag is gegaan bij de CBSD. Hij heeft ook nog enige tijd het secretariaat daarbij vervuld.

Na oriënterende gesprekken in 2010 en 2011 met Ria van der Drift (KNMFM/NBTA)over het samengaan van CBSD en KNFM/NBTA werd het doel per 1 januari 2012 bereikt en was de nieuwe NBTA een feit. Zowel door Ria als door Dick is baanbrekend werk verzet. Na het samengaan is Dick vele werkzaamheden blijven uitvoeren zoals het beheren van het wedstrijdinschrijfsysteem, alle uitslagen ieder weekend op de site plaatsen, beantwoorden van vele mailen en het bijhouden van de penningen, indelen van de wedstrijdagenda en alles wat daarbij komt kijken. Kortom teveel om allemaal te benoemen en er zijn dan ook nog veel werkzaamheden die door Dick verricht zijn maar niet in bovengenoemd rijtje staan.

De vrouw van Dick, Hanneke, heeft Dick in alles gesteund en bijgestaan door de boekhouding bij te houden.
Dick is niet alleen bij de NBTA opgenomen in de Eregalerij maar heeft uit handen van Bart van Meijl, voorzitter van de KNMO, het erelidmaatschap van de KNMO mogen ontvangen.


15 oktober 2017

Ria van der Drift heeft het Eregalerij lidmaatschap aangeboden gekregen op de laatste dag van het EK Majorette, 8 oktober 2017. Ria heeft de OC EK majorette als coördinator geleid. Dat is niet de enige reden om Ria in de Eregalerij op te nemen. Ria is bekend geweest als jurylid, heeft NBTA jarenlang vertegenwoordigd in de KNFM bestuursvergaderingen. Reisde als president mee met zowel de Twirl- als Majorette-equipes. Zij is samen met Dick Ligt de trekker geweest van het samen gaan van de CBSD en NBTA, waarna de oprichting inrichting van het NBTA-bestuur. In 2013 heeft ze leiding gegeven aan de organisatie van het EK twirl in Amsterdam.


08 oktober 2017

Na 22 x begeleider van zowel de Twirl- als Majorette-equipes te zijn geweest in de periode van 2002 t/m 2017 is Ellen Lommen gestopt met haar werkzaamheden voor NBTA. Op 8 oktober 2017 is afscheid genomen van Ellen na afloop van het EK Majorette in Almere. In de periode van 2002 t/m 2017 is ze ook lid van de OC NBTA geweest en later betrokken geweest bij diverse Nk’s en de organisatie van het EK twirl in 2013.


17 september 2017

Als eerste is Kees Regoort in de NBTA Eregalerij opgenomen. Kees heeft afscheid genomen als wedstrijdleider op 30 september 2017.
Kees is gestart bij majorettevereniging KMD in 1979 als bestuurslid, daarop volgde al snel het bestuurslidmaatschap bij de CBSD en is jarenlang wedstrijdleider geweest. Na samensmelting van CBSD en NBTA is Kees gewoon doorgegaan met waarmee hij bezig was. Allerlei andere werkzaamheden naast het wedstrijdleiderschap waren niet vreemd voor Kees. Zitting in de OC voor de Kampioenschappen en als laatste het Europees Kampioenschap. Printen, scoresheets opsturen naar verenigingen, muziekmannen indelen het hoorde allemaal bij zijn bezigheden. Enkele zaken blijft Kees nog voor ons doen.


12 januari 2020

Zondag 12 januari 2020 voordat de prijsuitreiking plaatsvond op de laatste dag van het Nederlands Kampioenschap Twirl is er een speciaal plaatsje ingeruimd voor José Moelands.

José is na meer dan 35 jaar arbeid voor ANUM, KNFM, KNMO en NBTA gestopt als wedstrijdleider.

Naast het wedstrijdleiderschap is José bestuurslid geweest van diverse bonden en OC NBTA. Vanuit de laatste discipline jarenlang equipemanager geweest van zowel Twirl- als Majorette-equipes, ladyspeaker bij diverse NK’s en nog vele andere werkzaamheden.

José is voor haar staat van dienst, hier niet allemaal te benoemen, toegevoegd aan de NBTA ere-galerij.